Otvorene igre mladeži Alpe - Jadran

POGLAVAR zemaljske vlade austrijske pokrajine Koruške Joerg Haider otvorio je u Villachu 11. Zimske igre mladeži Alpe-Jadran, na kojima sudjeluje 1800 mladih sportaša iz 17 zemalja, pokrajina, država, regija i županija uključenih u radnu zajednicu Alpe-Jadran..

Na svečanom otvaranju na glavnom trgu Villacha uz Haidera su sportaše iz Italije, Švicarske, Austrije, Slovenije, Njemačke, Mađarske i Hrvatske pozdravili i najbolji sportaši pokrajine Koruške među kojim i skijaši Sabine Egger i Rainer Schoenfelder.

Hrvatsku će na igrama predstavljati 39 mladih sportaša rođenih 1986. i kasnije u četiri sporta - alpskom i nordijskom skijanju, hokeju na ledu i stolnom tenisu. Hrvatsku zastavu na otvaranju je nosio hokejaš Ivan Mišetić, a već u utorak su na rasporedu i prva natjecanja u svim sportovima.

Na igrama se puno očekuje od naših stolnotenisača i stolnotenisačica kao i od alpinaca Tina Širokog, Danka Marinnelija i Ivana Olivarija, koji danas voze slalom u Sankt Jakobu.

Igre Alpe - Jadran u Villachu značajne su za Hrvatsku i stoga što je naša zemlja, točnije grad Rijeka, domaćin slijedećih ljetnih igara 2004., pa će i predstavnici Rijeke u četvrtak na svečanosti zatvaranja preuzeti zastavu igara od austrijskih domaćina.

Pročitajte više