TRANSFERI

Ova momčad od ponoći se može dovesti bez kune. Nikad više zvijezda free agenata

Foto: Profimedia

OD PONOĆI službeno počinje ljetni prijelazni rok. U isto vrijeme završavaju ugovori igračima koji tada u novi klub mogu prijeći besplatno, točnije bez plaćanja odštete. Među njima je niz velikih zvijezda, legendi i šampiona koji su osvojili sve. 

Vodio je Francusku do svjetskog naslova i sada je besplatan

Paul Pogba (29) vodio je Francusku do svjetskog naslova, a United napušta kao slobodan igrač. Navodno je sve dogovorio s Juventusom oko još jednog besplatnog dolaska s Old Trafforda u taj klub, deset godina nakon što je to napravio prvi put te šest godina nakon što ga je Juventus prodao Unitedu za tada u svijetu rekordnih 105 milijuna eura.

Najtrofejniji realovac u povijesti traži klub

Marcelo (34) je prije mjesec dana postao najtrofejniji nogometaš u povijesti Reala, ali sada ga, nakon 15 i pol godina i 25 osvojenih trofeja, napušta kao slobodan igrač. Španjolci pišu da ga želi gradski rival Atletico, ali Marcelo još nema zajamčenog novog poslodavca. 

Isco (30) također napušta Real kao slobodan igrač nakon što je tamo proveo puno vremena i osvojio sve. Devet godina i preko 350 utakmica ugradio je u tri španjolska i četiri europska naslova, što su samo neki od trofeja koje je podigao kao igrač kluba koji sad napušta bez odštete.

Jedan od najboljih golgetera posljednjih desetljeća dostupan bez odštete

Luis Suarez (35), jedan od najboljih golgetera posljednjih desetljeća, koji je ostavio dubok trag od Ajaxa, preko Liverpoola do Barcelone, prije dvije godine, odbačen iz Barce, utočište je našao u Atleticu te je i tamo briljirao. S 21 golom odveo ga je do naslova pretprošle sezone, ali je prošle godine zabio tek 11 u La Ligi. Međutim, napadač koji je u karijeri zabio preko 500 golova i dalje ima zainteresiranih i potencijalnih poslodavaca.

Vjerojatno najpodcjenjeniji nogometaš dolazi besplatno

Angel Di Maria (34) još je jedan vremešni, ali fenomenalni nogometaš koji je od ponoći dostupan bez odštete. Nakon sedam godina, 93 gola i 119 asistencija napušta PSG kao slobodan igrač. Već dulje pregovara s Juventusom, ali još nije dogovorio prelazak tako da ga može dovesti i netko drugi. 

Dani Alves (39) najstariji je od uglednika koji su za 15 sati slobodni prijeći u novi klub bez odštete. Najtrofejniji nogometaš u povijesti napušta Barcelonu nakon što je na drugoj gaži tamo proveo samo sedam mjeseci. Neumorni Alves ne posustaje i ne najavljuje odlazak u zasluženu mirovinu. 

Trebao je biti simbol Juventusa, ali završio je na birou

Paulo Dybala (28) je u daleko boljim godinama nego spomenuti, ali i s jednako neizvjesnom budućnosti. Ofenzivac je bio programiran za kapetana i simbol Juventusa, ali klub ga je odbacio u korist Dušana Vlahovića te Dybala na kraju ugovora odlazi iz kluba za koji je odigrao 293 utakmice, postigao 115 i namjestio 48 golova. Dybala je pregovarao s Interom, Milanom, Romom, Sevillom, Atleticom itd., ali njegovi zahtjevi za previsokom plaćom onemogućavaju realizaciju posla. 

Prošlog ljeta borio se za život, sad se za njega bore velikani

Christian Eriksen (30) prošlog je ljeta zamalo umro na terenu, ali danska desetka zatim se spektakularno vratila nogometu u Brentfordu. U završnici sezone Eriksen je golovima i asistencijama odveo momčad iz zone ispadanja Premiershipa te potaknuo interes Manchester Uniteda i Tottenhama.

Axel Witsel (33) nakon četiri godine i preko 140 utakmica za Borussiju Dortmund odlazi iz tog kluba. Veznjak sa 124 nastupa za Belgiju velika je želja Diega Simeonea, pa se očekuje njegov angažman u Atleticu. 

Luiz Felipe (25) nije razvikan ili poznat kao ostali s ovog popisa, ali je sjajan ulov na tržištu. Nezamjenjivi stoper Lazija napušta klub nakon pet godina, tijekom kojih je ovaj Brazilac stekao talijansko državljanstvo i Mancinijev poziv u reprezentaciju. 

Najskuplji igrač Barcelone u povijesti besplatan traži iskupljenje

Ousmane Dembele (25) ostavljen je za kraj ovog popisa izdvojenih free agenata jer je najmlađi i najatraktivniji od njih. Prije pet godina postao je najskuplji nogometaš u povijesti Barcelone, koju sada napušta nakon više od pola godine trakavice oko (ne)produljenja ugovora, kao veliki promašaj i razočaranje u svakom pogledu. Ipak, krilni napadač, kada mu se da igrati, sjajan je nogometaš. Pokazao je to i u završnici sezone s dva gola i čak 13 asistencija.

Ostali poznati nogometaši kojima u ponoć završava ugovor s aktualnim klubom, a još nisu potpisali za novi ili dogovorili sve s njim, te momčad sastavljena od njih:

Vrsaljko (Atletico Madrid)
Kessie (Milan)

Christensen (Chelsea)
Mkhitaryan (Roma)
Belotti (Torino)
Lingard (Manchester United)
Romagnoli (Milan)
Tarkowski (Burnley)
Zagadou (Borussia Dortmund)
Felipe (Atletico Madrid)
Januzaj (Real Sociedad)
Aurier (Villarreal)
Bernardeschi (Juventus)
Sidibe (Monaco)
Ospina (Napoli)
Tello (Betis)
Grillitsch (Hoffenheim)

Pročitajte više