Overeem i Goodridge u Karlovcu: Big Daddy protiv domaćeg dečka i srpski Fedor protiv Attile



POMALO je neobično bilo vidjeti borilačke veličine poput Garyja Goodridgea i Alistaira Overeema kako jedan do drugog sjede u karlovačkoj sportskoj dvorani i čekaju start press konferencije u povodu velikog subotnjeg borilačkog spektakla "Noć škorpiona 6".



Ipak je Overeem jedan od top pet svjetskih MMA teškaša u ovom trenutku, a Goodridge je K-1 i Pride legenda koja je još donedavno ulijevala strah u kosti svojim protivnicima. Obojica su punila Saitama arenu u Tokiju i svojim nokautovima u delirij bacala milijune japanskih obožavatelja, a sada skromno sjede pred nekoliko karlovačkih novinara i strpljivo odgovaraju na pitanja. No, organizatori su ih uspjeli dovesti u Hrvatsku, Goodridgea koji će se boriti i Overeema kao posebnog gosta turnira, koji bi cijeli događaj trebao dići na još višu razinu.

Čak 17 otkaza

Da sve organizacijski nije išlo glatko, potvrdio je i Zvonimir Brala, glavni operativac koji je i zaslužan za ono što on tvrdi da je "najveći MMA spektakl u Europi ove godine."

"Osim silnih problema s ozljedama i otkazima boraca, imali smo problema i s karlovačkim vlastima. Posvuda sam organizirao ovakve borbe, ali sam ovdje naišao na neprihvaćanje od strane gradskih institucija. U Karlovcu smo naišli na zatvorena vrata, da ne bih upotrijebio i oštriju frazu, odnosno da smo dočekani na nož", rekao je na startu Brala.


Zbog velikih problema s ozljedama prvotni je raspored borbi potpuno izmijenjen, pa će publika imati priliku vidjeti "samo" devet borbi.

"Posebno mi je žao što neće nastupiti domaći borac Neno Alilović koji je ozlijedio ligamente. Smanjili smo broj borbi, iz početnog je rasporeda promijenjeno čak 17 boraca, no našli smo jednako kvalitetne zamjene", tvrdi Brala.

Ni ekstremne vremenske prilike koje ovih dana vladaju Europom nisu pomogle.

"Danas je na ovoj press konferenciji trebalo biti održano i službeno vaganje, no zbog snijega i problema s prometom, većina će boraca u Karlovac stići tek u večernjim satima."

Big Daddy protiv domaćeg dečka

Dobre su vijesti da će se dvije od tri glavne borbe večeri ipak održati prema najavi. U glavnoj borbi koja će se jedina održati po K-1 pravilima (ostale borbe su po MMA pravilima), borit će se Gary Goodridge i "domaći dečko" Igor Mihaljević.

"Drago mi je da sam ovdje, organizatori su me pozvali i ja sam se odazvao. Igor mi se čini kao snažan momak, stoga smatram da neće biti lako. Očekujem atraktivnu borbu", rekla je K-1 i MMA legenda, Gary "Big daddy" Goodridge, i dodao:


"Da budem iskren, bankrotirao sam, pa mi je i ova borba dobro došla. Ovo je posljednja godina u mojoj karijeri, a nakon toga bih htio raditi neki normalan posao. Vidim se kao privatni zaštitar ili nešto slično."

Mihaljević je, s druge strane, svjestan kakva je prilika ispred njega. Iako na zalasku karijere, Goodridge je još uvijek velik skalp.

"Zahvaljujem na ovoj prilici. Svi znamo tko je Goodridge i što on znači za ovaj sport. Dat ću sve od sebe i nadam se pobjedi", rekao je Mihaljević.

Srpski Fedor protiv Attile

Ništa manje atraktivna ne bi trebala biti borba za europski WFFA pojas u kategoriji do 95 kg, u kojoj će snage odmjeriti Srbin Aleksandar Radosavljević i Slovak Attila Vegh. Obojica su trenutačno u samom europskom vrhu, a posebno zanimljivo bit će vidjeti hoće li Radosavljević opravdati nadimak "Srpski Fedor" koji mu je nadjenut zbog sličnosti s najboljim borcem današnjice Fedorom Emelianenkom.

Zbog bolesti u posljednji je tren otkazana borba Alistairova brata Valentijna Overeema i Emila Poljaka. Umjesto Overeema, u ring će uskočiti Bugar Ivan Dimitrov. Ostatak "karte" izgleda ovako.


Jasminko Barković - Toni Sikirić


Josip Deur - Dragan Cvitkušić

Dragan Matijević - Jasmin Solaković

Mario Kuzmak - Ivo Stipetić

Damir Geušić - Rastislav Hanulay

Vladimir Vučković - Robert Sarkozi

Pročitajte više