Overmars zaključio karijeru

ZBOG problema s ozljedom koljena veznjak Barcelone Marc Overmars odlučio je prekinuti karijeru.

"Koljeno mi stvara previše problema. Više ne mogu igrati na razini na kojoj bih želio i zato moram reći gotovo je", izjavio je 31-godišnji Overmars na današnjoj konferenciji za novinare u Barceloni.

Kada je 2000. godine dolazio iz Arsenala bio je najskuplji nizozemski nogometaš u povijesti, ali i najskuplji u dotadašnjoj povijesti katalonskog kluba. Barcelona je za njega platila 36 milijuna eura. No, u katalonskom klubu nije uspijevao pokazati formu u kakvoj je bio dok je igrao za Arsenal i Ajax. Na kraju prošle sezone poručili su mu da si može potražiti novu sredinu. Posljednja natjecateljska akcija bio mu je nastup za nizomesku reprezentaciju na EP-u u Portugalu. Karijeru završava godinu dana prije isteka ugovora s Barcom.

Za reprezentaciju je nastupio 86 puta, postigavši 17 pogodaka. Samo su Frank de Boer (112) i Edwin van der Sar (89) skupili više nastupa za nacionalnu momčad. Karijeru je započeo u klubu Go Ahead Eagles, nastavio u Willem II i Ajaxu, s kojim osvaja tri državna naslova i Ligu prvaka. Zatim odlazi u Arsenal, s kojim je bio prvak Engleske, i na kraju u Barcelonu.

Pročitajte više