Ovo je najbolji dokaz da Messi sam nosi Argentinu

Foto: EPA

GOTOVO nevjerojatno zvuči ovaj podatak, ali bez obzira na sav talent kojim Argentina raspolaže u napadu, nitko osim Lionela Messija nije zabio gol za Gaučose čak 19 mjeseci! Posljednja utakmica u kojoj je netko drugi postigao gol za Argentinu odigrana je 16. studenog 2016. godine kada je Kolumbija svladana s 3:0. Messi je zabio jedan i namjestio preostala dva gola. 

 

Kada je zbog ozljede, a onda i suspenzije propustio čak 8 kvalifikacijskih utakmica, Argentina je upala u ogromne probleme. U osam susreta bez Messija upisali su tek jednu pobjedu, zabili šest golova i osvojili sedam bodova. S druge strane, u 10 utakmica u kojima je Messi igrao, Argentina je upisala tek jedan poraz (od Brazila), osvojila 21 bod i zabila 13 golova, od čega ih je Messi zabio više od pola (7). Vjerojatno najupečatljivija ostaje zadnja utakmica kada je Argentina opasno "visila" u luđačkoj završnici u kojoj je tek jedna južnoamerička momčad teoretski osigurala plasman. Ekvador je poveo protiv Argentine, ali onda se Messi ukazao, postigao hat trick i time spasio Gaučose od jedne od najvećih sramota u povijesti njihovog nogometa.

Mnogi smatraju da je naslov svjetskog prvaka s Argentinom posljednji dokaz u korist tezi da je Messi najbolji nogometaš ikada. Na kraju, izgleda da je to mnogo teži zadatak nego se na prvu čini - po kvaliteti igre i statistici, Argentina je u okviru Svjetskog prvenstva bez njega izrazito prosječna ekipa.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko prvenstvo u Rusiji, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag SP 2018

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više