"Naš poklon Makedoncima": Pogledajte cepelin kojim su Slovenci rasplakali Tunižane i obradovali Červara

Screenshot (Youtube)

SLOVENIJA je u četvrtom kolu skupine B Svjetskog prvenstva odigrala 28:28 protiv Tunisa, iako ta utakmica rezultatski Slovencima nije ništa značila, budući da će za prvo mjesto u svakom slučaju morati igrati protiv Španjolske.
 
Ipak, slovenski izbornik Veselin Vujović tražio je od svojih igrača da igraju za Makedonce, kojima je trebala pobjeda Slovenije ili remi da se već plasiraju u osminu finala natjecanja u Francuskoj.
 
Međutim, pet i pol minuta prije kraja utakmice Tunis je vodio 28:23 i bio na milimetar od pobjede kojom bi se izjednačio s Makedoncima na ljestvici. 
 
"U zadnjih sedam-osam minuta razmišljao sam o igračima i stručnom stožeru Makedonije koji su sigurno pratili ovaj dvoboj. Znam koliko Makedonci žive za rukomet i ovaj bod poklanjam Kiri Lazarovu, Filipu Mirkulovskom, Stojančeu Stoilovu i cijeloj sportskoj Makedoniji", rekao je Vujović.
 
Makedonski junak postao je Blaž Janc golom iz cepelina u posljednjim sekundama. 
 
"Zašto sam se odlučio na cepelin? Rekao sam igračima da odigraju rizično i probaju cepelin jer vjerujem da je to naša najbolja akcija", objavio je bivši trener Zagreba svoj potez. 
 

Pročitajte više