Ovo je svemirski brod: Pogledajte futuristički stadion na kojem će igrati hrvatski majstori

Foto: Twitter

LEGENDARNI stadion Fiorentine Artemio Franchi odlazi u povijest. Čelnici kluba iz Firenze predstavili su u petak projekt izgradnje ultra-modernog sportskog objekta čija je vrijednost 420 milijuna eura. Radovi će započeti 2019. i trajat će dvije godine.
 
Ovaj će stadion imati kapacitet od 40 tisuća mjesta, neće imati atletsku stazu, a prvi red tribina od travnjaka će biti udaljen svega sedam metara.
 
Uz stadion ovaj objekt uključuje ogromni šoping centar, moderni hotel i nove autobusne stanice.
 
''Ovo je povijesni trenutak. Predstavljamo strašno važan projekt kako za Firencu, tako i za cijelu Italiju. Bit će to ''Ljubičasta renesansa'', izjavio je vlasnik Fiorentine Andrea Della Valle.
 
Della Valle je dodao kako još uvijek traži investitore za ovaj projekt, ali je kazao kako su svi administrativni problemi pri kraju.
 
Trenutačno samo tri talijanska kluba imaju stadione u svom vlasništvu - Juventus, Sassuolo i Udinese. Uskoro će ga imati i klub za koji uspješno igraju hrvatski reprezentativci Nikola Kalinić i Milan Badelj.
 
Inače, posljednjih mjeseci velikih problema s realizacijom projekta izgradnje novog stadiona ima Roma.
 
''Mnogi klubovi pokušavaju izgraditi svoje stadione i to je dobro. Svi pričaju o Rominom stadionu, a mi smo dogurali i dalje od njih'', zaključio je Della Valle.
 

Pročitajte više