LIGE PETICE

Ovo su golovi i rekordi Guardiole i igrača na utakmici za povijest Premiershipa

Foto: Gulliver / Getty Images

MANCHESTER CITY je pobjedom 3:1 kod Wolverhampton Wanderersa na otvaranju sezone postavio rekorde za bližu i ukupnu povijest Premiershipa.

City je postao prva momčad u povijesti Premier Leaguea koja je pobijedila u deset prvih utakmica sezone zaredom. Pet posljednjih uvodnih pobjeda, pa tako i ovu rekordnu, ostvario je pod Pepom Guardiolom.

Prvi gol postigao je u 20. minuti Kevin De Bruyne iz penala koji je sam izborio tako što ga je srušio Romain Saiss. Tako je jedan od najboljih nogometaša svijeta došao do 34 gola koja (su)potpisuje od početka prošle sezone - 14 golova i 20 asistencija, što je rekord Premiershipa.

Drugi gol zabio je Phil Foden u 32. minuti. Mladi (20) veznjak time je potvrdio da nije joker, nego zasluženo prvotimac. Zgoditkom je došao do čak 22 gola u kojima je sudjelovao (12 golova, 10 asistencija) u 33 nastupa kao starter.

U sudačkoj nadoknadi rezultat je postavio Gabriel Jesus. Njemu je asistirao Kevin De Bruyne i tako poboljšao svoj ionako impresivni rekord. Sada je na 14 golova i čak 21 asistenciji od početka prošle sezone Premiershipa.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOLOVE MANCHESTER CITYJA U POVIJESNOJ POBJEDI.

*Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više