Paerson ljuta na organizatore kombinacije

STRIKTNO pridržavanje pravila od strane organizatora o zabrani ulaska trenera i pomoćnog osoblja u startno i ciljno područje ženskog kombinacijskog slaloma razbjesnilo je skijašice, a pogotovu Šveđanku Anju Paerson.

"Toliko sam ljuta da se zapravo i nisam mogla koncentrirati na utrku. Pa zar je moguće da moj serviser ne može doći do mene prije starta, a ja sam ga zbilja trebala. Ovo je skandalozno. Ovo nije moj dan jer mi nije odgovarala ni ova staza, a ni činjenica da se prvo održavao slalom, a tek sutra spust. Za zlato sutra moram pobijediti Janicu", kazala je Paerson, čiji serviser nije mogao do startne kućice prije početka prve vožnje.

Protestirao je i glasnogovornik hrvatske skijaške reprezentacije Ozren Mueller jer u cilju prve utrke nije mogao Janici dodati jaknu, a njegovi protesti, kao i oni drugih trenera, urodili su plodom, pa su nakon druge vožnje mogli do skijašica u ciljnoj areni.

Nakon slaloma vodi Marlies Schild sa 46 stotinki boljim vremenom od Janice Kostelić, dok je Paerson tek četvrta sa 38 stotinki sporijim vremenom od Janice.

"Bit će jako teško opet pobijediti favoritkinje Anju i Janicu, ipak je to spust u kojem su one puno bolje. Ipak, mogu do brončane medalje, a ostaje mi i satisfakcija da sam od Paerson i Kostelić bila bolja u slalomu", izjavila je Schild, a sličnog je razmišljanja bio i austrijski šef ekipe Herbert Mandl.

"Marlies je bila fantastična, no na ovako kratkoj stazi nije mogla postići značajniju prednost. Kostelić i Paerson su u spustu barem za sekundu brže od svih ostalih i mislim da će o zlatu i srebru odučivati samo njih dvije", kazao je Mandl.

Pročitajte više