SERIE A

PARMA - JUVENTUS 0:1 Prvak do pobjede bez trenera, Mandžukić ostao na klupi

Foto: EPA

JUVENTUS je u obranu naslova i u lov na deveti uzastopni Scudetto krenuo minimalnom pobjedom. Prvak Italije slavio je 0:1 na gostovanju kod Parme i to bez bolesnog Maurizija Sarrija.

Trener Juventusa propustio je utakmicu zbog upale pluća, a pobjedu Staroj dami donio je Giorgio Chiellini golom u 21. minuti utakmice.

Iskusni stoper pogodio je u čudnoj situaciji nakon kornera. Gosti su izveli udarac iz kuta, Parma se obranila i odbila loptu samo do ruba kaznenog prostora otkuda je tukao Alex Sandro. No lopta je završila u bloku, ali je nekako u gužvi pogodila Chiellinija i odbila se u mrežu Luigija Sepea. Šesnaest minuta kasnije Cristiano Ronaldo povisio je na 0:2, ali mu je VAR poništio pogodak.

Juve je dominirao cijelu utakmicu, Parmi dozvolio tek dva udarca u okvir, ali nije uspio povećati svoju prednost do kraja. Tako je završilo minimalnom pobjedom, koju je Mario Mandžukić odgledao s klupe za pričuve. Mjesto u početnom sastavu nisu dobila ni pojačanja ovoga ljeta Rabiot, De Ligt, kao ni Ramsey koji nije bio niti na klupi.

Paulo Dybala također nije našao mjesto u startnoj postavi, dok je Rabiot ušao dvadesetak minuta prije kraja te tako debitirao za Juve.

Juventus nije blistao u ovoj utakmici, ali je napravio dovoljno da upiše pobjedu i tri boda u prvom kolu Serie A.

Parma - Juventus Live Score

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više