Pele: Brazil se još jednom pokazao nedoraslim za olimpijsko zlato

NEKAD najbolji nogometaš svijeta, Edson Arantes do Nascimento Pele (68), priključio se valu kritika na račun izbornika brazilske olimpijske reprezentacije Carlosa Dunge.

Argentinci su u utorak deklasirali Brazilce nadigravši ih 3:0 u polufinalu olimpijskog turnira.

"Mislim da je Argentina bila pripremljenija za tu utakmicu, kao i za cijeli turnir. Brazil se još jednom pokazao nedoraslim za olimpijsko zlato", kazao je Pele te dodao: 

"Nije to dobro za nas, međutim događa se u nogometu. Jedni pobjeđuju dok drugi gube. Protiv Argentine uvijek je teško, Gaučosi su veliki rivali."

Unatoč tome što su za Brazil zaigrali igrači zvučnih imena, među njima nije stvoren kolektiv, odnosno brazilski izbornik od svojih izabranika nije napravio momčad.

"Mislim da ova reprezentacija u prvom redu nije bila momčad. Da bi Brazil napokon osvojio olimpijsko zlato, morat će stvoriti dobar kolektiv. Doći na Olimpijske igre s jedanaest odličnih igrača ne znači imati dobru momčad. Vidi se koliko ju je teško stvoriti. Ukoliko igrači to i dalje ne budu shvaćali, jako ćemo teško do uspjeha", kazao je iskusni Pele.

Pele je stigao u Peking na predstavljanje kandidature Rio de Janeira za Igre 2016. godine.

R.J./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više