Pellegrini: Neću otići, još mogu podići Real kao Capello ili Schuster

FINALE ovosezonskog izdanja Lige prvaka igrat će se na Santiago Bernabeu, no bez kluba koji ondje "stanuje". Šestu godinu u nizu Real Madrid nije uspio doći niti do četvrtfinala.

Pred početak sezone kupljeni su Cristiano Ronaldo, Kaka, Karim Benzema..., a potrošeno više od 250 milijuna eura na pojačanja. Sve sa ciljem dokazivanja moći u prvenstvu i najjačem klupskom europskom natjecanju. Liga prvaka od srijede je prošlost za "kraljeve" što će biti s Primerom tek će se vidjeti.

Također, tek treba vidjeti što će biti s trenerom momčadi Manuelom Pellegrinijem kojeg španjolski mediji već guraju iz kluba. Svjestan situacije u koju se porazom stavio, čileanski je strateg nakon ispadanja iz Lige prvaka izjavio:

"Ja sam prvi kojega treba kriviti za ovaj veliki korak unatrag. Hoću li ostati ovisi o klupskoj politici."

"Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme, ali i propustili realizirati neke prilike. Poslije poluvremena momčad se okrenula čuvanju rezultata i finale na Bernabeu ostao je iluzija. Moramo sada ovo zaboraviti i okrenuti se prvenstvu."

 "Neću dati ostavku. Poraz je bolan, ali neću otići. O mojoj budućnosti u klubu možete pitati direktore", usmjerio je novinare trener Real Madrida Manuel Pellegrini nakon ispadanja kluba iz Lige prvaka.

"Voljeli bismo da smo osvojili sve ove sezone, ali ispali smo iz dva natjecanja. Trener je uvijek glavni krivac prilikom ispadanja, ali moramo se podići i sada osvojiti prvenstvo kao što je to bio slučaj kada su klub vodili Fabio Capello i Bernd Schuster. Svi su priželjkivali naš finale na Bernabeu stoga je ispadanje tim i bolnije."

"Zašto smo ispali? Bit će vremena za analize, ali je činjenica da smo u prvome poluvremenu imali šanse za plasman dalje. O onome što je potom uslijedilo mnogo će se diskutirati", zaključio je Pellegrini

Pročitajte više