PERU - DANSKA 0:1 Poulsen i Schmeichel spasili Dance (1:0)

Foto: EPA-EFE

DANSKA je u 1. kolu skupine C u Saransku pobijedila Peru 1:0 golom Yussufa Poulsena u 59. minuti.

Danci su se ovom pobjedom izjednačili s Francuskom na prvom mjestu tablice, iako će se ovakvom igrom dobro namučiti u preostale dvije utakmice. Nisu ni Peruanci odigrali nezaboravno, ali su bili puno konkretniji i aktivniji te stvorili više prilika.

Najveću su imali u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena kad je Cueva izborio kazneni udarac nakon konzultiranja VAR-a. No peruanski veznjak je odlučio sam izvesti penal i poslao je loptu visoko preko gola.

Danci su se uglavnom orijentirali na pokušaje iz prekida i slobodnih udaraca koje Christian Eriksen nije uspio kapitalizirati. Peru je u nastavak krenuo nešto odlučnije, a onda je Danska povela. Južnoamerikanci su na centru izgubili loptu, a Eriksen je povukao kontru i odlično proigrao Yussufa Poulsena. Imao je Jorgensena potpuno samog na drugoj stativi, ali je odlučio pucati i, na njegovu sreću, pogodio je u prvi kut za vodstvo Danske.

Peru je već u sljedećem napadu mogao izjednačiti, ali je Schmeichel skinuo udarac Floresu. Osam minuta kasnije Carrillo i Farfan su se spetljali u odličnoj situaciji, a u 79. minuti je Paolo Guerrero, koji je ušao minutu ranije, petom promašio gol za nekoliko centimetara.

Peru je najveću priliku, osim penala, imao u 84. minuti kad je odlični Carrillo vratio povratnu loptu za usamljenog Farfana, ali je Schmeichel na crti odbio njegov udarac.

Christian Eriksen je četiri minute prije kraja mogao riješiti pitanje pobjednika, ali je propustio veliku priliku. No Dancima se taj promašaj do kraja susreta ipak nije obio o glavu.

Danska sljedeću utakmicu igra 21. lipnja protiv Australije, a Peru protiv Francuske.

Pročitajte više