Petković o čudesnoj akciji Dinama: Spetljao sam se pa dodao petom

Screenshot

PREKRASNOM akcijom trojice igrača Dinamo je u 15. minuti poveo 1:0 protiv Viktorije Plzen na uzvratu prve nokaut runde Europa lige. Završilo je 3:0 i velikom feštom na Maksimiru, a najbolji potez utakmice je akcija Petkovića, Olma i Oršića, jedna od najboljih u Dinamovoj europskoj povijesti.

Bruno Petković primio je loptu na lijevoj strani na sredini terena, odakle je prema golu krenuo vodeći je desnom nogom. Tako je prodao lažnjak čuvaru Ludeku Pernici. 

Nakon što ga je poslao u prazno, pričekao je da se podigne s trave, okrenuo se oko svoje osi te poslao loptu pokraj izgubljenog čuvara.

Tako je lopta došla do Danija Olma, koji je bio slobodan na šutu i očekivalo se da opali po golu. Ali on to ne radi, nego loptu propušta kroz noge za natrčalog Oršića, koji s penala desnicom zakucava u desne rašlje Viktorijinog golmana. 

Junak velike maksimirske pobjede Bruno Petković u razgovoru za RTL pričao je o tom golu i svom potezu.

"Lopta mi se malo spetljala među noge nakon lažnjaka, čuo sam Olma pa napamet puknuo petom. On je lucidan da je propustio loptu jer je čuo Oršića i napravio odličan potez. Osjeti se sinergija u momčadi, igrači koji razumiju ideju i znaju igrati nogomet", rekao je pa se dotaknuo Benfice u osmini finala:

"Ne vjerujem da ćemo naći puno slabosti Benfice, sve prednosti su unutar naše momčadi."

Dinamo i Benfica prvu utakmicu osmine finala Europa lige igraju 7. ožujka u Zagrebu.

Pročitajte više