Petković: Sad je najvažnije Ivankovića pustiti da u miru radi svoj posao

TRENER Slaven Belupa Mile Petković uputio je čestitke Dinamu nakon plasmana u Ligu Uefa i nije skrivao oduševljene što je Modrima za rukom pošao podvig koji Farmaceutima nije.

"Kao i većina poklonika nogometa nadao sam se da će Dinamo ući u Ligu Uefa i vrlo sam zadovoljan što se ostvarilo to što sam priželjkivao. Dinamo je jučer pokazao da je bolja momčad od Sparte. Utakmica možda nije bila jako lijepa nogometna predstava jer je svih šest golova palo nakon grešaka u obrani, ali nitko ne može reći da Dinamo nije zaslužio Ligu Uefa", kazao je Petković i pohvalio zajedništvo u igri koje su Modri prikazali u Pragu.

"Moram im prije svega čestitati što su u svlačionici, usprkos svemu, smogli snage da se uhvate za ruke i ujedinjeni ostvare ovaj veliki uspjeh", kaže Petković. No, ipak je jednog pojedinca morao istaknuti.

"Mario Mandžukić definitivno je bio prvo ime utakmice. To je igrač kojeg dobro poznajem, imao sam ga i u Zagrebu. On svojim prodorima, energijom, trkom diže ritam utakmice i stalna je prijetnja protivničkom golu", pohvalio je Petković Dinamovog dragulja koji je sinoć zasjao praktički prvi put nakon opjevane amsterdamske večeri.

Mir i zajedništvo

Trenera Slavena upitali smo i što bi, prema njegovom mišljenju, Dinamo morao promijeniti ili poboljšati kroz naredne tjedne da bi se mogao nositi s izuzetno jakim europskim imenima koja će se ove godine boriti za trofej Kupa Uefa.

"Pozitivno je što se Dinamo plasirao dok je u nešto lošijoj formi i dok se još traži, tako da imaju puno prostora za poboljšanje. Plasman u Pragu su prije svega ostvarili zajedništvom, ali još nisu pokazali realnu kvalitetu koju posjeduju. Mislim da im je sada prije svega potreban mir, da se srede odnosi u klubu i da stručni stožer posloži momčad na najbolji mogući način", kaže Petković koji smatra da je najveći problem Dinama na psihološkoj razini, a taktičke savjete svom kolegi Ivankoviću nije želio dijeliti.

"Mislim da Branko najbolje poznaje svoju momčad, i psihički i fizički. Ipak je on po cijele dane s njima, dok smo svi mi samo gledatelji na tribinama ili pred televizorom. On će znati posložiti momčadi i izvući najbolje iz svojih igrača, samo ga treba pustiti da u miru obavlja svoj posao".

"Nažalost, mnogi su priželjkivali da Dinamo ispadne"

Na naš komentar da u određenom dijelu javnosti postoji percepcija kako je hrvatske boje u Europi Slaven branio bolje od Dinama (iako su Modri dočekali jesen), Petković odgovara: "Moram priznati da mi je drago da postoji takva percepcija, ali ipak treba biti realan", iskreno će Petković. "Slaven je dao svoj maksimum, odigrali smo izvrsne utakmice protiv dva objektivno jača protivnika, Arisa i CSKA, ali rezultat je ono što se piše, a Dinamo ima rezultat", rekao nam je Petković i ponudio svoje viđenje ove "anomalije".

"Problem je vjerojatno u tome što svi mi od Dinama očekujemo više. Dinamo ima bolje europske rezultate od svih ostalih hrvatskih klubova, a sad je druga stvar što smo se mi nadali plasmanu u Ligu prvaka. Također, mislim da znatnu ulogu kod nekih ljudi u tome igra onaj poznati hrvatski jal; priželjkivanje da susjedu umre krava. Siguran sam da su mnogi priželjkivali da Dinamo ispadne, ali mi smo nažalost takav narod", podvukao je Petković.

P.V.
Foto: NK Slaven Belupo

Pročitajte više