Petrić: Dobro je što imamo više igrača koji mogu zabiti

POTRES mozga, pa bio on i lakši, nije dovoljan da s terena na duže vrijeme udalji Mladena Petrića. Borussijin napadač već je mnogo puta dokazao da je spreman na sve kako bi navukao kockasti dres, te najavljuje da se već sutra vraća u puni trening s reprezentacijom.

"Kontrola je prošla dobro. Doktori su mi rekli da nije ništa strašno,samo mali potres mozga. Danas ću probati malo trenirati, a sutra se već priključujem ekipi", rekao nam je Petrić danas u Čatežu. A njegova će pomoć reprezentaciji protiv Makedonije zasigurno biti dragocjena. Nakon pomalo slabog starta, Petrić se vrlo brzo privikao na Bundesligu i postao glavni Borussijin adut. Nema razloga da bude nezadovoljan svojom formom.

"Dobro mi je išlo u Njemačkoj u posljednje vrijeme, zabio sam ukupno već osam golova. Šteta što sam morao napustiti ovu zadnju utakmicu, ali srećom nije ništa strašno i nadam se da ću ovako nastaviti", najavljuje Petrić.

"I Olić i ja smo u izvrsnoj formi"

A za mjesto u udarnom sastavu protiv Makedonije Petrić će ovoga puta imati žestoku konkurenciju. Još jedan hrvatski Bundesligaš u posljednjim susretima pokazuje vrhunsku formu; Ivica Olić svojim igrama u HSV-u oduševio je njemačku sportsku javnost. Eduardovu je, kao najboljem strijelcu, mjesto u napadu pretpostavljamo zagarantirano.

"Nismo uopće razgovarali o tome tko će startati. Vidjet ćemo, izbornik će odlučiti. Lijepo je da smo i Olić i ja, ali i svi ostali reprezentativci, u dobroj formi. Izbornik se sigurno ne može požaliti na situaciju, ima više igrača koji mogu zabiti."

No, i usprkos izvrsnoj formi većine hrvatskih reprezentativaca, Petrić priznaje kako u Makedoniji očekuje izrazito čvrstu i tešku utakmicu. "Očekujem jako tešku utakmicu. Iako Pandev ne igra oni ipak imaju dosta kvalitetnu ekipu. To su pokazali u Zagrebu, ali i u Engleskoj kad su igrali izjednačeno. Bit će teško, ali ako smo svi u formi, s ovom kvalitetom koju imamo, vjerujemo u pobjedu."

Trzavice u klubu oko Petrićeve pozicije izmišljotina su njemačkih novinara

I dok je ozračje u hrvatskoj reprezentaciji u svakom pogledu idilično, Petrić se nedavno u klubu našao usred trakavice izazvane prepucavanjima trenera i sportskog direktora oko njegove pozicije na terenu. Napadač ili ofenzivni vezni, pitanje je sad. Tako barem tvrde neki njemački mediji, ali naš napadač kaže kako je riječ o najobičnijoj izmišljotini.

"Ma cijelu tu situaciju izmislile su njemačke novine. Imali smo razgovor o poziciji na kojoj ću igrati, a oni su napisali da smo se posvađali, da je to bila neka galama. Sportski direktor i ja smo porazgovarali, kao što je običaj sa svim novim igračima. Želio je znati kako se osjećam, tek je bilo prošlo mjesec dana otkad sam došao u klub. Razgovarali smo i o poziciji, ali nije bilo nikakve svađe", rekao nam je Petrić i zatim otvoreno priznao kako mu je drago što je vraćen na poziciju napadača na kojoj se uvijek najbolje osjećao.

"I novinari u Njemačkoj su pitali na kojoj se poziciji bolje osjećam. Nisam htio lagati, ja sam napadač, uvijek sam bio napadač. No, kad sam napravio transfer u Dortmund razgovarali smo o tome, rekli su da me žele isprobati u veznom redu. Probali smo, ali izgleda da više mogu pomoći momčadi kad igram u napadu."

"Dinamo se protiv HSV-a treba čuvati Olića"

Za kraj, Petrića smo morali upitati i za Dinamove nastupe u Ligi UEFA, s obzirom da je europska sezona Modrih otvorena upravo protiv njegovog bivšeg kluba - švicarskog Basela. "Nisam gledao cijelu utakmicu, još mi nisu bili stavili antenu, ali nešto sam ipak vidio. Šteta zbog Dinama, bili su bolja momčad, ali Basel je imao sreće", smatra Petrić.

Idući put kad Maksimir ugosti natjecanje Lige UEFA, zagrebačka će publika gledati još jedan klub s čijom je igrom Petrić upoznat. HSV Ivice Olića trenutno je jedna od najjačih momčadi Bundeslige. "Ne poznam ih tako dobro, ali Dinamu će biti teško. Svakako se moraju čuvati Olića koji je u izvrsnoj formi. HSV igra jako defenzivno, to im trener stalno ponavlja. Najvažnije je ne primiti gol, a uvijek zabiju jedan ili dva", podvukao je Petrić.

P.V./D.R.
Foto: H.P.

Pročitajte više