Petrić: Pregovaram s HSV-om o produljenju, želim izlazak u Europu

"NE IGRATI li u Europi nešto jednostavno nedostaje", kaže Mladen Petrić koji, piše hamburški Morgenpost, u dvanaest godina nije propustio igrati na međunarodnoj sceni. Do ove sezone.

Nije nemoguće da se njegovoj momčadi takvo što ponovi budući da je HSV trenutačno na sedmome mjestu ljestvice Bundeslige, dva boda udaljen od petoplasiranog Mainza. Peto mjesto posljednje je koje vodi u Europa ligu, pa će subotnji susret 30. prvenstvenog kola, u kojem HSV dočekuje Hannover, za domaćina biti iznimno važan.

"Ne nastupate li u Europi jednostavno nešto nedostaje, posebice kada ste cijelu karijeru prije toga bili na toj pozornici. Preko tjedna imate previše vremena za pripremu vikend-susreta. Osim toga, nedostaju vam i putovanja", kaže hrvatski reprezentativac.

"Europske utakmice nagrada su za cjelogodišnji rad. Svi se mogu sjetiti da smo u Europi proveli dvije lijepe godine",  prisjetio se Petrić dva polufinala priznavši da je su mu takvi raspleti borbi za finalnu utakmicu teško pali.

Inače, Petriću krajem sljedeće sezone ističe ugovor kojega još nije produljio. Pregovori traju.

"Razgovarao sam s gospodom Carl-Edgarom Jarchowom (predsjednik kluba) i Bastianom Reinhardtom (sportski direktor). Rastali smo se u pozitivnim tonovima",  dodao je HSV-ov napadač.

Petrić poučavao mlade fair-playu

Petrić je bio u srijedu gost projekta koji bi buduće nogometaše, mladiće u dobi od 14 do 17 godina, trebao naučiti ponašanju na i izvan travnjaka.

Dvomjesečni projekt kuma je dobio u liku hrvatskog nogometaša koji je strpljivo odgovarao na sva pitanja zainteresiranih, a potom i u praksi na travnjaku učio mlade profesionalnom i lijepom ponašanju.

"Lijepo je prenositi znanje na mlade, dati im vrijedne savjete za igranje nogometa na fair način", kazao je Petrić, idealan primjer za takvo što s obzirom na to da je u 208 utakmica profesionalne karijere isključen samo jednom.

"U natjecanjima, posebice u svijetu profesionalizma, pravi sportski uspjeh temelji se na sportskom načinu ophodnje sa nekime. To je ono što sam i prepoznao kod ove djece",  dodao je Petrić zadovoljan viđenim.

Pročitajte više