Phelps razmišlja o proširenju repertoara: Uskoro dvoboj s Bernardom na 100 m slobodno

AMERIČKI plivač Michael Phelps, najveća zvijezda netom završenih Olimpijskih igara u Pekingu s osam osvojenih zlata, razmišlja o proširenju svog repertoara.

Jedna od disciplina u kojoj bi Phelps htio nastupati u skoroj budućnosti je 100 metara slobodno, gdje ga čeka okršaj protiv olimpijskog pobjednika, Francuza Alaina Bernarda, kao i svjetskog rekordera, Australca Eamona Sullivana.

"Netko poput Bernarda uvijek me inspirira. Bio sam sporiji od njegovog starog svjetskog rekorda za stotinku sekunde pa mislim da bi mi to mogao biti veliki izazov na Svjetskom prvenstvu u Rimu (2009.)", rekao je Pheps za Gazzettu dello Sport.

Phelps je u Pekingu osvojio zlata na 400 metara mješovito, 200 metara slobodno, leptir i mješovito, 100 metara leptir, kao i u tri štafete. U budućnosti se namjerava orijentirati na kraće dionice.

"Htio bih plivati na 50 metara slobodno. Znam da moj trener misli da to nije dobra disciplina za mene, ali u ovoj fazi karijere želim se više zabavljati i što manje umarati. Neću više plivati na 400 metara mješovito, jer me to jako iscrpljuje."

"Možda neću više plivati ni na 200 metara mješovito, gdje bi najbolji mogao postati moj kolega iz reprezentacije, Ryan Lochte."

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više