Plasman u Ligu Uefa nije spasio Modrićevog trenera: Mark Hughes preuzima Tottenham?

"SVE ĆE biti lakše kad pobijedimo par utakmica u nizu", pravdao se pred britanskim novinarima prošli tjedan trener Tottenhama Juande Ramos, čija je momčad najneugodnije iznenađenje sezone. Vrtoglave svote je uprava kluba iskrcala iz blagajne kako bi na White Hart Lane dovela Modrića, Bentleyja, Ćorluku, Pavljučenka... Ali milijuni nisu mogli kupiti igru. Tottenham je čvrsto prilijepljen za dno premierligaške tablice, a bolja se vremena ne naziru.

Niz neuvjerljivih predstava nastavljen je i u Krakowu, gdje su Spursi s domaćom Wislom odigrali 1:1. Iako je remi bio dovoljan za prolaz, predsjednika kluba plasman u skupinu Lige Uefa nije zadovoljio. Prema pisanju najtiražnijeg britanskog tabloida The Sun, Daniel Levy već je ponudio trenersku klupu Marku Hughesu. Na stol trenera Manchester Cityja navodno je sletjela ponuda koju bi šefovi Dinama nazvali "nemoralnom": 20 milijuna funti za pet sezona! Takav novac je teško odbiti, piše Sun i navodi da će Hughes već idući tjedan zamijeniti Ramosa.

Nije nikakva tajna da je Levy veliki obožavatelj Hughesova načina rada. U sjeverni London ga je pokušao namamiti još prošle godine, nakon što je "cipelu" dobio Martin Jol, ali tada mu taj pothvat nije pošao za rukom. Može li ovoga puta imati više sreće? Sve ovisi o prebogatim Arapima koji su Manchester City pretvorili u svoju privatnu igračku. Otkad su novi vlasnici preuzeli City, Hughes je dobio bianco ček za dovođenje pojačanja; šeici su pompozno najavili da je njihov cilj stvoriti najbolju momčad u povijesti i da im novac ne predstavlja apsolutno ništa. Mark Hughes trenutno zarađuje 2,5 milijuna funti godišnje (što znači da bi u Tottenhamu zarađivao 1,5 milijuna više), ali Saudijcima neće biti problem "podebljati" mu kuvertu s plaćom ukoliko ga žele zadržati,

A priča se da žele. "Naglasit ću ovo još jednom kako bi svima bilo kristalno jasno. Mark Hughes je u dugoročnim planovima Manchester Cityja i presretni smo što na klupi imamo najboljeg mladog stručnjaka u Premiershipu", kaže šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan koji menadžera svog kluba očito gleda s izrazitim poštovanjem.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više