POČEO HANŽEK Walsh nastavio dominaciju, Žunić bez medalje na fontanama

Foto: Hina, HRT 

U ZAGREBU je počeo Hanžekovićev memorijal, najveće domaće atletsko natjecanje godine na koje su stigle i velike zvijezde svjetske atletike. Dvodnevni spektakl i ove je godine počeo bacanjem kugle na zagrebačkim fontanama.

Svjetski prvak u bacanju kugle, Novozelanđanin Tomas Walsh pobjednik je trećeg Memorijala Ivana Ivančića, kako se službeno naziva natjecanje na fontanama.

Hrvatski predstavnik Stipe Žunić, brončani s nedavnog Svjetskog prvenstva u Londonu, nije se uspio izboriti za postolje.

Stipe nije imao uspješan prvi hitac, a iz drugog pokušaja bacio je kuglu na 20,47 metara. U trećoj seriji Žunić je još jednom kiksao, a u četvrtoj bacio na 20,66 metara. Iz petog pokušaja bacio je na 20,60 m. Stipin posljednji pokušaj nije bio važeći i uz pljesak publike naklonio se tribinama i završio nastup na šestom mjestu.

Žunić je tijekom natjecanja imao tri ispravna hica, a sva tri završavala su oko 20.50 metara. U drugoj seriji dobacio je do 20.47 m, u četvrtoj do 20.66 m, što mu je bio i najbolji hitac, a u petoj do 20.60 m. Ti rezultati su gotovo metar kraći od njegovog hrvatskog rekorda od 21.48 m kojega je postavio ranije ove godine u Splitu, odnosno, rezultata s kojim je osvojio broncu na SP u Londonu (21.46m) ranije ovoga mjeseca.

"Na zagrijavanju sam nekoliko puta bacio oko 21 metra, ali sam u prvoj seriji imao peh jer sam zaradio lakšu ozljedu pa to nisam uspio ponoviti u natjecanju. Žao mi je što se nisam uspio priključiti borbi za sam vrh jer je natjecanje bilo stvarno dobro, što potvrđuju i osobni rekord Birkinheada, a i Haratyk je bacio blizu svog osobnog rekorda", rekao je Žunić.

Dominaciju je potvrdio Tom Walsh još jednom pobjedom bacivši kuglu na 21,50 metara.

U drugoj seriji Walsh je preskočio Poljaka Haratyka (21,08) sa 21.48 metara, a u trećoj seriji povećao prednost na 21.50 metara.

Drugo mjesto osvojio je Australac Damien Birkinhead s novim nacionalnim rekordom od 21.35 m, dok je treći Poljak Michal Haratyk bacio samo centimetar manje.

Na natjecanju su nastupila još dva hrvatska predstavnika koja su završili na pretposljednjem i posljednjem mjestu. Filip Mihaljević bio je deveti sa 19.82 m, a Nedžad Mulabegović, koji se ovim nastupom oprostio od aktivne karijere, deseti sa 17.78 m.


 


 

Pročitajte više