NBA

Pogledajte impresivnu blokadu Giannisa. Njegov suigrač: Ovo je najbolja blokada ikad!

Foto: Jeff Hanisch-USA TODAY Sports/Guliver Images

MILWAUKEE BUCKSI pobjedom 109:103 protiv Phoenix Sunsa poravnali su ukupni rezultat NBA finala na 2:2. 

Utakmica se lomila do zadnjih trenutaka, a presudni trenutak dogodio se minutu i 16 sekundi prije kraja, pri vodstvu Milwaukeeja 101:99. Booker je alley-oop dodavanjem servirao zicer Deandreu Aytonu, no Giannis Antetokounmpo je pokazao svoje zavidne atletske sposobnosti te impresivno blokirao Aytona. U idućem je napadu Sunsa Chris Paul izgubio loptu i povratka više nije bilo.

Video: Arena Sport

"Mislio sam da će zakucati preko mene, iako sam predvidio što će se dogoditi jer sam vidio da je Booker uzeo loptu u jednu ruku i da će baciti lob dodavanje. Skočio sam prema obruču i to me dovelo u dobru poziciju za blokadu. Da je Ayton probao završiti uz pomoć table, vjerojatno bi mi bila dosuđena silazna putanja, ali on je išao zakucati i ja sam stigao prije njega", komentirao je Grk poslije utakmice.

Video: Arena Sport

Blokada je zadivila mnoge. "Giannis je pobijedio utakmicu blokadom", napisao je na Twitteru Damian Lillard, dok je Antetokounmpov suigrač Pat Connaughton izjavio: "Po mom mišljenju, ovo je najbolja blokada svih vremena."

Antetokounmpo je okončao susret s 26 poena, 14 skokova i osam asistencija, a ovakvi potezi pokazatelj su zašto je 2020. bio proglašen najboljim obrambenim igračem lige. MVP nagrada dodijeljena mu je u dva navrata, 2019. i 2020. godine.

 

Pročitajte više