Pogledajte kako je Modrić promašio penal u raspucavanju

Screenshot: Arena Sport

REAL MADRID izbacio je Manchester City nakon penala i plasirao se u polufinale Lige prvaka. Prva utakmica odigrana prošli tjedan na stadionu Santiago Bernabeu završila je 3:3, dok je u uzvratu na Etihadu nakon regularnih 90 minuta i produžetaka bilo 1:1 zahvaljujući golovima Rodryga i Kevina De Bruynea.

Pristupilo se, stoga, izvođenju kaznenih udaraca, u kojima su uspješniji bili igrači trenera Carla Ancelottija. Sastav Pepa Guardiole tako neće obraniti titulu europskog prvaka od prošle godine.

Kod Cityja su penale zabili Julian Alvarez, Phil Foden i golman Ederson, dok Bernardo Silva i hrvatski veznjak Mateo Kovačić nisu zatresli mrežu. S druge strane, Jude Bellingham, Lucas Vazquez, Nacho i Antonio Rudiger bili su precizni za madridsku momčad, a promašio je samo Luka Modrić.

Kapetan hrvatske reprezentacije bio je prvi izvođač Reala u raspucavanju. Ciljao je desni donji kut Cityjeva golmana Edersona, no on ga je pročitao i zaustavio loptu. 

Nastupila trojica hrvatskih nogometaša

U ovoj utakmici nastupila su trojica hrvatskih reprezentativaca. Joško Gvardiol odigrao je cijelu utakmicu za mančestersku momčad, dok je Kovačić ušao u 112. minuti i postao jedan od tragičara Guardiolinog sastava jer nije zabio s bijele točke. Modrić je igrao od 79. minute za Real.

Polufinalne parove Lige prvaka čine Real - Bayern i PSG - Borussia Dortmund.

Pročitajte više