Aritz Aduriz

Pogledajte kako su u tišini San Mamesa ispratili Aduriza u mirovinu

Screenshot (Youtube)

ARITZ ADURIZ, ikona Bilbaa i španjolskog nogometa, objavio je kraj karijere. Legendarni 39-godišnji ofenzivac karijeru je trebao završiti baskijskim derbijem protiv Real Sociedada u finalu Kupa kralja, ali koronavirus je pokvario sve planove.

Danas je na San Mamesu održao oproštajnu presicu uoči koje su mu ljudi iz Athletica napravili špalir i pozdravili ga pljeskom i ovacijama. 

"Hvala majci, supruzi i kćerkama. Sestri, baki i cijeloj obitelji. Uvijek su bili uz mene. Neobično mi je govoriti na ovako praznom San Mamesu, uz ovakvu tišinu. Nisam mogao ni zamisliti da će moja karijera biti ovako veličanstvena. Za mene je ovo sretan dan, nije tužan", rekao je Aduriz dok su se na semaforu prikazivali njegovi najbolji golovi.

Aduriz u svojoj bogatoj karijeri dugoj dva desetljeća nije igrao samo za baskijski klub, ali je u njemu ostavio najveći trag odigravši preko 400 utakmica i postigavši 172 gola. Još je nosio dres Valladolida, Mallorce i Valencije, a za Španjolsku je odigrao 13 utakmica i zabio dva gola.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Pročitajte više