HRVATI U NBA

Pogledajte najbizarniji faul NBA sezone. U glavnoj ulozi bio je Ivica Zubac

Foto: Jevone Moore/Icon Sportswire/Icon Sportswire via AP Images/Guliver

LA CLIPPERSI su sinoć svladali Utah Jazz 118:104 i drugom uzastopnom pobjedom poništili zaostatak 2:0 u polufinalu Zapada. Serija se igra na četiri pobjede.

Hrvatski košarkaši u oba kluba odigrali su u skladu s očekivanjima. Bojan Bogdanović je za poraženu Utu postigao 18 koševa uz pet asistencija, tri skoka i dvije krađe, a Ivica Zubac je za Clipperse ubacio osam poena uz pet skokova, asistenciju i blokadu.

No Zubac se istaknuo i po jednom detalju iz posljednje četvrtine. Postavio je blok kako bi spriječio Utina igrača Roycea O'Nealea da zadrži korak s Paulom Georgeom. Tom je prilikom nesretni O'Neale svojim međunožjem naletio na Zupčevo koljeno i pao preko njega, no zateturao je i naš centar te je napravio grimasu, što je bilo dovoljno sucima da označe prekršaj - na Zupcu.

VIDEO: Arena Sport

U prijevodu, Zubac je svojim koljenom iznudio O'Nealeov prekršaj testisima. Budući da je Utah bila u bonusu, Zubac je izveo dva slobodna bacanja. Možda je i njemu bilo neugodno što je u ovakvoj situaciji dosuđen prekršaj na njemu, pa je oba bacanja - promašio. To su mu bili jedini promašaji na utakmici. Pogodio je sva tri pokušaja iz igre te oba preostala bacanja.

Pročitajte više