Pogledajte slavlje u španjolskoj svlačionici i poruku Sergija Ramosa

Foto: Instagram

NISU ni Španjolci očekivali ovakvu večer. Nakon što je nova, mlada, brza i okomita Furija rastavila na proste faktore ono što je ostalo od svjetskog doprvaka, tamošnji mediji puni su hvalospjeva za svoju momčad. Za većinu medija junak je Realov Marco Asensio.

''Brutalni Asensio s dva gola i tri asistencije predvodio momčad punu nada'', piše katalonski El Mundo Deportivo, inače list blizak Barceloni.

Španjolska se na SP-u nije proslavila. Nakon neuvjerljivih igara u skupini, ispala je već u osmini finala nakon penala protiv domaćina Rusije. Nakon Mundijala na klupu Furije sjeo je Luis Enrique koji je odlučio pomladiti momčad i promijeniti koncepciju igre. Ne toliko davno igra Španjolske se temeljila na posjedu i građenja šansi kroz strpljivo dodavanje. Danas je igra puno brža i okomitija, naslonjena na visoki presing kojim melju protivnike. Uoči utakmice Dalić je upozoravao baš na taj segment igre, ali nije pomoglo.

Španjolci su znali da su dobri, poljuljano samopouzdanje strašno im se podiglo nakon pobjede na Wembleyju, no ni sami nisu očekivali da će poniziti reprezentaciju koja je prije dva mjeseca igrala finale SP-a. Stoga i ne čudi veselje u svlačionici, a sliku slavlja na društvenim mrežama je objavio Sergio Ramos.

''Kakva noć. Fantastična momčad. Nezaboravno. Fenomenalan tim'', napisao je Ramos, a oglasili su se i ostali španjolski igrači.

Pročitajte više