LIGE PETICE

Pogledajte što je Unitedu napravio nevjerojatni bilder, sprinter i dribler

Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

ADAMA TRAORE, desno krilo Wolvesa, u sebi objedinjuje nevjerojatan niz karakteristika.

Impresivni tip

Nizak je (1.78), a građen, definiran i mišićav poput Mr. Universea. Usprkos tome što je nabildan, eksplozivan je i brz poput sprintera. Konačno, sjajan je i vješt dribler, koji se protivnika posebno efektno rješava varkama na malom prostoru. 

Sve ovo pokazao je osam minuta prije kraja utakmice Premier lige na Old Traffordu. Kod Manchester Uniteda dobio je zadnjih 25 minuta, ali i samo jedna njegova akcija pokazala je što može i zna. Primio je loptu na svom boku te se kombinacijom spomenutih odlika atraktivno riješio Lukea Shawa pa centrirao pred gol Uniteda. Tamo je njegov ubačaj očistio Phil Jones, ali na odbijanac je naletio Joao Moutinho i zabio za veliku pobjedu Wolvesa.

"Pogledajte akciju neuhvatljive munje za pobjednički gol"

"Adama je bio Ronaldo na Old Traffordu. Pogledajte akciju neuhvatljive munje za pobjednički gol", piše madridski As oduševljen Traoreovom minijaturom.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ AKCIJU ADAME TRAOREA ZA POBJEDU KOD UNITEDA

Malijca iz Katalonije žele londonski velikani

Traore je u najboljim godinama, ovaj mjesec navršava 26, a do tada bi mogao i promijeniti klub. Engleski mediji pišu da će Tottenham i West Ham u zimskom prijelaznom roku za njega ponuditi oko 25 milijuna eura.

Traore je inače Malijac, ali reprezentativac Španjolske. Rođen je u Kataloniji i ponikao u Barceloni. Od tamo je prije sedam godina otišao u Aston Villu za 10 milijuna eura. 

Ovog po svemu izvanserijskog nogometaša Wolvesi su prije tri i pol godine doveli iz Middlesbrougha za 20 milijuna eura. Briljirao je pretprošle sezone, dok je ove u osjetnom padu. Međutim, engleski mediji to pripisuju njegovoj želji da promijeni klub. 

 

Pročitajte više