Pogledajte video kadrove sumraka u Temišvaru

PREKO 100 navijača Dinama i Temišvara privedeno je nakon nereda u gradu i na stadionu, odakle uhićene BBB-e policija odvozi natrpane u stare vojne kamione!

> Zoran Mamić: Ne znam hoće li se utakmica uopće odigrati

> Mamićeva "budnica" u Temišvaru

Glasnogovornica temišvarske policije dala je službeni podatak o 35 uhićenih, ali ta brojka nema smisla kada se zna da su neredi, koji su bijesnili u gradu, selidbom na stadion nastavljeni jednakim intenzitetom.

BBB su iz boksa u kojemu su smješteni na stadionu odlučili reagirati na provokacije domaćih navijača koji su prolazeći ispod njihove tribine uzvikivali "Srbija, Srbija" tako što su počeli lomiti sjedalice i krenuli u proboj kroz ulaze na tribine kako bi se obračunali s navijačima Temišvara.

Sumrak svjetova

Rumunjski mediji javljaju kako su se BBB-i s tribine, potpomognuti onima koji su dolazili na stadion iz grada, uspjeli probiti s tribine na ulicu, ali je situacija relativno smirena dolaskom jakih snaga specijalaca koji su priveli više desetaka BBB-a

Nakon što su BBB-i odgovorili na provokacije Rumunja, napali ih združeni srpski i rumunjski navijači

"Krvave incidente na ulicama Temišvara izazvali su Dinamovi navijači" pišu rumunjski mediji o dva incidenta u centru grada, zbog kojih je odmah interveniralo više stotina policajaca.

Iako je samo pola sata prije nego što je na nekoliko mjesta u centru grada došlo do krvavih sukoba, sve bilo u redu, a Dinamovi navijači neometano pjevali na glavnom gradskom trgu, dogodilo se ono čega su se mnogi pribojavali - udruženi srpsko-rumunjski navijači su napali brojne (više od 500) navijače Dinama.

"Mladi iz Hrvatske koji su došli gledati susret njihovog Dinama iz Zagreba i Temišvara, izazvali su pravi rat na ulicama grada" navodi se u dramatičnim izvješćima s gradskih ulica.

"Hrvatski navijači krenuli su od hotela Continental prema Trgu jedinstva gdje su ih napali navijači Temišvara pri čemu su Hrvati izvukli deblji kraj".

Međutim, rumunjske kolege zasad ne pišu kako su gostujuće navijače napali i još jedni gostujući - on iz Srbije, čija se pjesma čula u centru grada prije nego što je došlo do očekivanog i najvljivanog sukoba.

Navode se izjave svjedoka kako su se hrvatski navijači stigli i potući međusobno prije dolaska Žandarmerije (specijalne policije).

Glasnogovornica Žandarmerije Daniela Stanciu podsjetila je kako je na mjestu događaja 350 specijalnih policajaca

"Zbog nereda koji su izbili u centru grada poslano im je pojačanje sa stadiona kako bi zaustavili nerede koji su izbili na dvije lokacije".

Prema izvještajima rumunjskih novinara, na mjesto sukoba došlo je i više kola hitne pomoći kako bi pomogli "Hrvatima razbijenih glava i poderane odjeće".

 

Pročitajte više