Pogodak Slepičke dovoljan za pobjedu Dinama u Koprivnici

ZAGREBAČKI Dinamo iz Koprivnice se vraća sa sva tri boda nakon pobjede od 1:0 nad Slaven Belupom. Jedini gol na utakmici zabio je Miroslav Slepička u 9. minuti utakmice na asistenciju Marija Mandžukića.

> Karlovac slavio u Zaprešiću, Ljubojević spasio bod Zagrebu

Ono što je trebalo biti teško gostovanje Dinama, ispalo je kao samo još jedna utakmica za lagano skupljanje bodova na putu do obrane naslova prvaka. Slaven Belupo nije pružio predstavu kakvu je znao pružati prošle jeseni na domaćem terenu. Od početka utakmice Koprivnička momčad čvrsto je stajala na terenu, a Modri igrači su se mučili kako bi stvorili priliku za pogodak.Najuzbudljiviji trenutak na utakmici dogodio se u 9. minuti kada je Mandžukić dodao Slepički na 16 metara, a Čeh iz okreta zabio za vodstvo gostiju od 1:0. Sljedećih petnaestak minuta proteklo je u grubim prekršajima zbog kojih su iz igre morali izaći Cufre i Papa. Rano vodstvo Dinama podgrijalo je atmosferu i igrači su počeli sa prepucavanjem. Obrana Slavena funkcionirala je dobro, razbijali su svaki pokušaj gostiju, no Dinamova obrana je jednako efikasno razbijala napade Koprivničana. Najbolja prilika Slavena bila je u 29. minuti, Kokalović je na 10-ak metara od gola primio loptu i pucao, ali ravno u blok Etta. Ulaskom Gregurine domaći igrači postali su probojniji prema naprijed, ali tri je puta odlično obranio Butina. Najprije je u 40. minuti Gregurina opalio na dodavanje Mujanovića, a Butina brani. Minutu kasnije opet Gregurina, ali ovaj put glavom puca, a Butina paradom brani. Na kraju prvog dijela Maras je dobro izveo slobodni udarac, ali Butina se ispružio na golu i skinuo njegov šut.

Dinamo je početkom drugog dijela izgledao kao da silno želi povećati vodstvo, ali Mandžukić i Morales nisu bili dovoljno precizni. Slaven je zaprijetio preko Kokalovića koji puca prejako preko gola. Bljesnuo je i Badelj u 60. minuti, ušao je sam u kazneni prostor, pucao sa 12 metara, ali Pelin brani. Odličnu je utakmicu odigrao Barbarić koji je ušao u igru umjesto Cufrea u prvom poluvrmenu. U nastavku je više puta spriječio dobre napade Belupa.

Do kraja susreta razultat se nije promijenio i Dinamo se na vrhu HNL-a učvrstio sa osam bodova prednosti pred Cibalijom. Slaven Belupo je osmi sa 31 bodom, osam ga dijeli od drugog mjesta koje vodi u Europu.

Pročitajte više