Poklepović: Nema opravdanja za ovakav poraz, Hajduk je veliki klub!

STANKO POKLEPOVIĆ Maksimir je napustio pognute glave. Hajdukov trener bio je siguran da će barem na današnjem gostovanju na Dinamovom stadionu slaviti, ali čak je i Lokomotiva bila prejaka za indisponirani Hajduk. Balon optimizma koji se oko Špace stvorio nakon dvije početne pobjede, sada se definitivno ispuhao.

> Katastrofa za "bile" prije derbija: Lokomotiva u Maksimiru srušila Hajduk!

"Vratio sam se na ovaj stadion prvi put nakon 18 godina, ali vraćam se neraspoložen. Ne zbog ruševnog stadiona nego zbog izgubljene utakmice", poetski je Poklepović otpočeo svoje izlaganje pred novinarima u Dinamovom plavom salonu.

"Zaslužili smo poraz, protivnik je zabio dva gola, a mi jedan. Ali kad se gleda cjelina, imali smo puno rastrganih stvari, imamo svoje brige. Hajduk je veliki klub, veliko ime, ima veliko značenje, uskoro slavimo stogodišnjicu kluba... Pred nama su veliki zadaci i zato mi je čudno da nismo realizirali šanse koje imamo. Ali to nas ne opravdava", morao je priznati Poklepović.

"Sramim se", pokunjeno je priznao trener Hajduka i dodao kako se on i njegovi igraču moraju dobro zamisliti kako će dalje nakon ovog poraza. "Nedopustivo je da igrači visoke razine daju tako malo. U srijedu protiv Dinama moraju igrati bolje. Znamo da to možemo", kaže Poklepović kojem nije jasno što je krenulo krivo jer je, kako kaže, momčad ozbiljno pripremao za gostovanje kod Lokomotive.

Ferenčina: Ni jača momčad od Hajduka danas ne bi dobro prošla

Trener suparničke ekipe Roy Ferenčina nakon utakmice bio je, logično, puno bolje raspoložen. "Sve da nam je danas došla i znatno bolja momčad od Hajduka, ni njima ne bi bilo lako", kaže Ferenčina koji tvrdi da je svoje igrače pažljivo pripremao za ovu utakmicu.

"Proučili smo svaki detalj Hajdukove igre. A to što oni nas nisu dovoljno detaljno proučili, to je njihov problem. Treba priznati da smo imali malo sreće, ali također naglašavam i da smo imali i mi nekoliko šansi u drugom poluvremenu mogli bolje iskoristiti", kazao je Ferenčina.

Pročitajte više