NAVIJAČI

Policija: Torcidaši teško pretukli slučajnog prolaznika, 15 ih je uhićeno

Fotografija je ilustracija događaja, nije napravljena na mjestu napada Foto: Filip Kos / Pixsell

POLICIJSKA uprava zagrebačka izvijestila da je da je prije, za vrijeme i tijekom utakmice Dinama i Hajduka privedeno 25 navijača. Od toga njih 19 zbog jer su prekršili "Zakon o navijačima", a šest jer narušavali javni red i mir. 
 
"Sa sigurnosnog aspekta cjelokupni organizirani dolazak i odlazak gostujućih navijača pod pratnjom policije, a koji su došli sa oko 500 raznih vozila te koji su i dopraćeni i ispraćeni na stadion, odnosno sa stadiona, prošao je u najboljem redu. Također gostujući navijači u gradu Zagrebu obitavali su ne samo tog dana uoči same utakmice, nego i dan ranije, zbog čega je policija kroz svoj puni angažman, prisustvom na ulicama grada Zagreba osigurala da navedeni dani prođu bez ijednog incidenta po građane i po imovinu grada Zagreba", navode u PUZG-u.

Ali zagrebačka policija ističe:
 
"Izdvojeni slučaj dogodio se nešto iza 18 sati na raskrižju Ulica Donje svetice i kneza Branimira kada je grupa gostujućih navijača bez povoda teško ozlijedila 32-godišnjaka, a koji nije pripadnik niti jedne od navijačkih skupina niti je na sebi imao bilo kakva obilježja. Odmah po dojavi o događaju, policijski službenici su u blizini mjesta događaja zatekli i doveli u službene prostorije ukupno 15 gostujućih navijača od kojeg broja je četvero maloljetnih. Nad 12 se provodi kriminalističko istraživanje s ciljem prikupljanja obavijesti i korisnih saznanja vezano uz počinjenje kaznenog djela "Teška tjelesna ozljeda".

Napadnuti i teško ozlijeđeni prolaznik Ivan C. vraćao se s obiteljskog ručka. Išao je u suprotnom smjeru od onog koji vodi prema stadionu i kojim su se kretali navijači Hajduka. Oni su ga napali nakon što su izašli iz vozila na križanju dok je žrtva čekala na semaforu. Bacili su je na pod, a njih desetak ju je tuklo. 

Pri tome je slučajnom prolazniku slomljena gornja i donja čeljust te nos, a sumnja se i na ozljede lubanje. 

Pročitajte više