Poljski huligani u Vrgorcu opljačkali benzinsku i uništili Torcidin mural, pa pali na granici

Foto: Bljesak.info, Vrgoračke novine

LEGIA iz Varšave igrala je prvu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka kod Zrinjskog u Mostaru, a poljski navijači gostovanje su iskoristili za kriminal i vandalizam.

Na putu iz Dalmacije prema Hercegovini, zaustavili su se u pograničnom gradiću Vrgorcu te crnim sprejom išarali mural posvećen Hajduku, a zatim su opljačkali trgovinu na benzinskoj postaji i u dva kombija pobjegli prema Malom Prologu, graničnom prijelazu s Bosnom i Heregovinom.
 
Nakon dojave o pljački na benzinskoj, policija je pratila dva poljska kombija i u suradnji s policijom BiH zaustavila ih na graničnom prijelazu. Poljaci su tamo uhićeni i privedeni u vrgoračku policijsku postaju. 
 
Petorica poljskih državljana, u dobi od 18 do 28 godina priznali su krađu i podmirili štetu, pa su pušteni, ali im je propao ponovni pokušaj ulaska u BiH. Nakon što su se osvjedočili u njihovo ponašanje, na granici ih nisu pustili prema Mostaru jer su ocijenjeni kao prijetnja sigurnosti u BiH.
 
Poljacima je tako zbog kriminala i vandalizma propao put preko cijele Europe, jer ulazak u BiH zabranjen im je nadohvat Mostara.

Pročitajte više