"Pomor Hrvata" na Zagreb Indoorsu: Od 14 kvalifikanata ostao samo Karanušić!

U PONEDJELJAK kreću borbe u glavnom turniru novog izdanja Zagreb Indoorsa, ATP turnira u Domu Sportova, a hrvatski tenisači nisu bili uspješni ni tijekom nedjeljnih kvalifikacija, nakon što je u 1. kolo kvalifikacija prošlo samo njih troje od ukupno 14.

Igrani su mečevi 2. kola, a poraze su upisali Marko Mijačević i Kristijan Mesaroš. Od potonjeg je bolji bio slovenski tenisač Aljaz Bedene sa 6:4, 6:4, s tim da tijekom meča Mesaroš nije niti jednom oduzeo servis suparniku.

Mijačevića je, pak, pobijedio srpski tenisač Dušan Lajović s uvjerljivijih 6:2, 6:2. Niti u tom ogledu hrvatski tenisač nije uspio doći do breaka tijekom meča.

Karanušić je jedini izborio plasman u 3. kolo kvalifikacija nakon što je trenutno 426. na ATP ljestvici, u 2. kolu savladao Rusa Andreja Kumancova (362. ATP) sa 7:6(6), 6:3 nakon jednog sata i 23 minute igre.

Za ulazak u glavni turnir će 28-godišnji Zagrepčanin igrati protiv četvrtog nositelja, Amerikanca Alexa Bogomolova.  Ako ga pobijedi, u glavnom turniru bit će osmorica hrvatskih tenisača.

Karanušić, koji je prije dvije godine bio 88. igrač na svijetu, dosad je tri puta igrao u glavnom ždrijebu Zagreb Indoorsa, a 2008. godine je prošao 1. kolo.Roko Karanušić je, u 1. kolu sa 7:6, 6:3 pobijedio šestog nositelja kvalifikacija, Belgijanca Yannicka Mertensa.

Prvog dana glavnog turnira, u ponedjeljak, na teren će tri hrvatska tenisača. Ne prije 14 sati će meč početi Franko Škugor i Nijemac Florian Mayer. Nakon njih (ne prije 17 sati) pred zagrebačkom publikom će se pojaviti Ivan Dodig i Španjolac Marcel Granollers, dok će pojedinačni dio dana zatvoriti Nikola Mektić i još jedan njemački tenisač Michael Berrer, koji je prošle godine igrao finalni meč s Čilićem u ovoj dvorani.

Pročitajte više