"Ponižena, deklasirana, osramoćena, devastirana, pregažena", birajte...

POSEBNO je neugodno čitati naslove i leadove u svjetskim, kao i otočkim medijima jutro nakon onakve blamaže kakvu je Hrvatska sinoć doživjela na Wembleyju.

> Bolna statistika: Najveći porazi hrvatske reprezentacije

Odnos snaga na terenu i konačni rezultat uglavnom se opisuju riječima poput "pregažena", "ponižena", "osramoćena", "devastirana", "deklasirana"...naravno svi su ovi epiteti pridodani hrvatskoj reprezentaciji.

S druge strane, nastup Engleske se naziva impresivnim, a nemali broj novinara ovako posloženu reprezentaciju s Capellom na čelu vidi kao jednog od najvećih favorita Svjetske smotre u Južnoj Africi.

"Ovo je prvi puta u povijesti da su se Englezi plasirali na Svjetsko prvenstvo dvije utakmice prije kraja kvalifikacija. Osim toga, stigli su do toliko željene osvete za poraz od 3:2 koju im je priuštila ista ova Hrvatska", piše Sky News.

"Capello je otkantao Bilića u pokušaju pomirbe"

Daily Telegraph ukazuje na to koliko zapravo dobar menadžer znači u nogometu.

"Od komičnog McClarena s kišobranom, do majstora Capella koji je smislio plan kako potpuno razbiti Hrvatsku. Slika pokislog McClarena i Bilića koji skače na Wembleyju sada je spremljena u povijest", stoji u tekstu gdje se dodaje:

"I Bryan Robson i Alan Shearer ustali su kako bi pozdravili savršen nastup svoje momčadi. Nevjerojatan je Capellov utjecaj. Vratio je vjeru u momčad, no nema govora o tome da će se zanijeti uspjehom. Sinoć je bio koncentriran do samog kraja i posljednjeg sučeva zvižduka. Terry mu je pohitao u zagrljaj, a Talijan je samo pružio ruku. Pa nije mu prijatelj, on mu je trener. To je ono što je razlika između njega i ostalih. McClaren je htio biti simpatičan, Capello je služben, drži distancu."

I prema Biliću je bio hladan, piše Telegraph.

"Bilić je nakon utakmice pokušao pružiti ruku mira zbog svega što se dogodilo prije utakmice. Capello ga je prekinuo u pokušaju razgovora. Bio je hladan i služben. Za njega su govorili njegovi igrači. U Zagrebu je to bio Theo Walcott, a ovdje je Aron Lennon bio onaj koji je načeo Hrvatsku."

"Sada Biliću treba kišobran"

Daily Express donosi naslov "Sada Biliću treba kišobran".

"Ovaj put je Slaven Bilić taj koji je nadigran i kojem treba kišobran zbog loše taktičke pripreme utakmice i impotentne igre svoje momčadi. Nije mu utjeha što sinoć nije kišilo."

Mirror se posvetio razmišljanju navijača i njihovom viđenju trijumfa na Wembleyju.

"Mislim da nas nitko ne može više zaustaviti", "Ovo je bila kao poezija u pokretu", "Capello nas je ponovno pretvorio u momčad", "Mislio sam da nikada neću preboljeti onaj poraz, ali sada je on izbrisan", "Četiri godine se pripremam za ovakvu večer"...samo su neka od razmišljanja engleskih navijača koji su već počelu rezervirati karte za Južnu Afriku.

Čak 45 tisuća ulaznica rezervirano je i prodano i prije sinoćnjih 5:1...

Pročitajte više