PORTUGAL

PORTO - BENFICA 3:2 Porto u ludoj utakmici zakuhao prvenstvo

Foto: EPA-EFE

PORTO je sinoć u 20. kolu portugalske Primeire kod kuće pobijedio Benficu s 3:2 i potpuno se vratio u igru za naslov.

Benfica je uoči ove utakmice imala sedam bodova više od Porta koji je morao dobiti utakmicu ako je želio zakomplicirati borbu za vrh. U fantastičnoj atmosferi na Dragau domaćini su poveli u 10. minuti krasnim golom Sergija Oliveire. Asistirao mu je Otavio koji je na desnoj strani polomio dva igrača Benfice i poslao strijelcu savršenu loptu.

No samo osam minuta kasnije gosti su izjednačili nakon velike pogreške golmana Marchesina. Argentinac je traljavo reagirao na jedan udarac i odbio loptu točno na nogu Carlosu Viniciusu koji ju je samo ugurao u gol za 1:1. Primljeni gol nije previše uzdrmao domaćine koji su nastavili s dobrom igrom i u 38. minuti je Alex Telles zabio penal za 2:1, a šest minuta kasnije Ruben Dias je skrenuo loptu u vlastiti gol za velikih 3:1.

Benfica je odmah na otvaranju, u 50. minuti, drugim golom Carlosa Viniciusa došla na 3:2, ali to je bio i konačan rezultat. Porto je do kraja bez većih problema kontrolirao susret, a imao je još dvije velike prilike da puno ranije riješi susret.

Tako je Porto smanjio zaostatak za Benficom na samo četiri boda, ali loša vijest za njih jest činjenica da su odigrana oba derbija i da će se morati osloniti na pomoć drugih klubova koji bi trebali branitelju naslova otrgnuti koji bod.

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više