POSLALI IH PO ĆEVAPE Eaglesi otkrili tajnu akcije kojom su prelomili Super Bowl protiv Patriotsa

Foto: Getty Images/Guliver Image

VELIKA pobjeda Philadelphia Eaglesa protiv New England Patriotsa 41:33 u nedjeljnom Super Bowlu i dalje je tema broj 1 u svim američkim medijima.

Analiziraju se potezi oba trenera, raspravlja se je li Tom Brady i dalje najveći u povijesti i pišu se hvalospjevi Philadelphiji koja je s trona srušila jednu od najdominantnijih momčadi u američkom sportu.

Posebnu pažnju dobila je sjajna akcija Eaglesa pred kraj prvog poluvremena kojom je Philadelphia otišla na 22:12. Na četvrtom pokušaju za jedan jard, u situaciji u kojoj bi većina trenera pucala field-goal s nekoliko metara, trener Eaglesa Doug Pederson pozvao je nevjerojatnu akciju.

Eaglesi su potpuno prevarili obranu Patriotsa. Quarterback Nick Foles izvukao se na desnu stranu i kad su svi očekivali probijanje po lijevoj, tight end Trey Burton bacio je Folesu loptu u end-zone za touchdown. Loptu je bacio čovjek koji nikada prije na utakmici nije bacio loptu, a ulovio ju je čovjek koji nikada prije na utakmici nije uhvatio loptu. Eaglesi nikada prije nisu izveli ovu akciju.

"Da bi pobijedio momčad kao što su Patriotsi, moraš izvesti nešto posebno. Philly Special, tako smo nazvali ovu akciju", rekao je nakon velike pobjede Doug Pederson.

NFL, koji je možda i najaktivnija američka profesionalna liga što se tiče produkcije videosadržaja, objavio je danas fantastičan video u kojem do detalja objašnjava akciju Eaglesa. No oni nisu prvi koji su je izveli. Prije pet godina na identičan način su na sveučilišnoj utakmici igrači Clemsona prevarili Georgia Tech, a prošle godine su Chicago Bearsi baš tako po ćevape poslali cijelu obranu Vikingsa na istom stadionu na kojem se igrao Super Bowl.

"To je jako teška akcija i teško je donijeti odluku da se ona odigra. Svaka čast, bio je to odličan trik", rekao je obrambeni koordinator Patriotsa Matt Patricia nakon susreta.

"Vidio sam da je jedan njihov obrambeni igrač otišao jako široko i zaista sam se morao praviti kako nikakve veze nemam s tom akcijom jer bi me skužili. Hvala bogu, uspjeli smo", rekao je pobjednički quarterback Nick Foles.

Pročitajte više