Esport

Potvrđeno: Dinamo je jedini hrvatski klub koji će biti u FIFA-i 20

Screenshot: EA Sports

GNK Dinamo Zagreb je objavio na društvenim mrežama kako će i ove godine biti službeno licenciran u FIFA-i 20 koja izlazi 27. rujna. Dinamo će ujedno biti i jedini hrvatski klub licenciran u novom nastavku najpopularnijeg nogometnog serijala na svijetu.

>U novom PES-u igrači će se moći natjecati za više od 13 milijuna kuna

>Nova FIFA imat će i priču, evo o čemu se radi

"Za sve one koji nam svakog dana šalju upite, sada imamo i službenu objavu - GNK Dinamo Zagreb bit će jedini hrvatski te jedan od rijetkih nogometnih klubova iz ovog dijela Europe koji će biti službeno licenciran u FIFA-i 20 EA Sportsa", stoji u objavni na Facebook stranici hrvatskog prvaka. 

Dinamo je licenciran i u FIFA-i 19, a tada su iz kluba naveli kako smatraju da je važno biti prisutan u najpopularnijoj nogometnoj igri kako bi se približili mlađoj publici i promovirali klub u novim medijima.

Na svom profilu na Twitteru Dinamo je objavio kako će biti i jedini hrvatski klub licenciran u eFootball PES 2020., ali na toj društvenoj mreži nema objave vezane za licencu u FIFA-i.

Kako se bliže datumi izlaska novih FIFA i PES igara zahuktava se i borba za igrače. Iz dana u dan stižu nove najave za obje igra s kojima se trude privući nove i zadržati stare postojeće igrače. Mnogi smatraju kako trenutno prednjači PES, u kojem ćemo moći zaigrati i Euro 2020. Kvalificira li se Hrvatska na Europsko prvenstvo i ona će biti uključena u novi PES, ali možda ne odmah po izlasku igre, već kad izađe besplatan DLC za Euro.

Pročitajte više