Povratak Overmarsa profesionalnom nogometu!

MARC OVERMARS, bivši nizozemski nogometni reprezentativac, odlučio se ponovno aktivirati kao nogometni profesionalac i to u 36. godini.

Četiri godine nakon povlačenja iz nogometa zbog ozljede koljena, Overmars se odlučio reaktivirati. Igrat će za nizozemsku drugoligašku momčad Go Ahead Eagles Deventer, u kojoj je u sezoni 1990./91. i započeo karijeru.

"Glavni razlog mog povratka je taj što želim pomoći klubu. No, isto tako, priznajem da sam se poželio utakmica", izjavio je Overmars, koji je tijekom karijere igrao za Ajax, Arsenal i Barcelonu.

Odigrao je 86 utakmica za nizozemsku reprezentaciju te je postigao 17 golova u dresu Oranja. Nakon završetka karijere, u Deventeru je obnašao dužnost člana uprave zaduženog za tehničke poslove. Otkrio je i što ga je dodatno motiviralo za ponovnu igračku aktivnost u tom klubu:

"Iznenadilo me koliko sam dobro odigrao na oproštajnoj utakmici Jaapa Stama u Zwolleu prije dva tjedna. Shvatio sam da sam još uvijek brz. Pogotovo s obzirom da sam nakon povlačenja trenirao samo jednom tjedno", zaključio je krilni igrač.

M.Š./Totalsport
Foto: Marc Overmars

Pročitajte više