Pozitivan rezultat Dominikovićevog doping testa je "administrativna pogreška"

PREDSJEDNIK Španjolskog rukometnog saveza Jesus Lopez Ricondo pretpostavlja kako se u "slučaju Dominiković" radilo o "administrativnoj pogrešci do koje je došlo u laboratoriju", prenose španjolski mediji.

I dok kod nas prevladava mišljenje kako je afera oko dopinga započeta zbog toga što se u drugom krugu Hrvatska sastaje sa Španjolskom, Španjolci tvrde kako to nije istina.

Dva dana prije polaska Dominiković je bio na popisu putnika za Njemačku, niti sam ne sumnjajući u rezultate nalaza doping testa koji je obavio 20. prosinca nakon utakmice za svoj klub San Antonio Portland.

No, u utorak navečer 16. siječnja, u Poreč su stigli nalazi koji su pokazali da je test - pozitivan.

Nakon što je Hrvatski rukometni savez zatražio hitnu provjeru i što bržu analizu B uzorka, a i Dominikovićev klub zatražio je da se provjere nalazi A uzorka, za Davora i našu reprezentaciju stigle su dobre vijesti: nalaz našeg rukometnog reprezentativca, naime, bio je negativan još prilikom prvog testiranja obavljenog 20. prosinca.

Dominiković je, kako nam je potvrdio predsjednik HRS-a Željko Kavran, bio pozitivan na blagi diuretik koji uopće nije na popisu zabranjenih supstanci.

Da se u sve uplela Španjolska svjedoči činjenica da su obavijest o negativnom nalazu poslali u naš savez tri sata nakon isteka roka za prijavu igrača za drugi krug, pa će Dominiković za Hrvatsku moći zaigrati tek od četvrtfinala, u koje će se, uvjereni smo, naši rukometaši plasirati. Bez obzira na Španjolsku.

"U ovom trenutku imamo previše posla da bi se bavili tim stvarima. No, čim završi svjetska smotra krećemo u obračun." - najavio je Kavran.

Pročitajte više