PPD Zagreb srušio prvaka i zasjeo na čelo regionalne SEHA lige!

FOTO: SEHA liga

Rukometaši PPD Zagreba u susretu su 6. kola regionalne SEHA lige u dvorani Sutinska vrela svladali prvaka Vardar sa 26-23 (14-14).

Tijekom prvog poluvremena niti jedan sastav nije uspio stvoriti prednost veću od dva gola razlike, da bi u nastavku igrači hrvatskog prvaka postigli prva dva pogotka i sve do posljednje tri minute imali gol do dva prednosti. Kada je Qerimi u 58. minuti pogodio za 24-21 praktički je osigurao pobjedu Zagrebu.

Zlatko Horvat je sa šest golova bio najefikasniji u sastavu PPD Zagreba, po četiri su dodali Ivan Sršen i David Mandić, dok je Dainis Kristopans sa četiri pogotka predvodio Vardar.

"Bili smo daleko agresivniji nego u Zaporožju i to je odlučilo pobjednika večeras. Unatoč velikoj pobjedi, moramo nastaviti teško raditi i tražiti napredak na dnevnoj bazi", kazao je nakon utakmice trener Zagrebaša Lino Červar.

"I mi i Vardar igrali smo utakmice Lige prvaka u nedjelju što se, vjerujem, moglo vidjeti i na terenu danas. Naš cilj bio je ostati dobri u napadu, minimizirati njihovu kontru i ne dopustiti im da uspostave svoj ritam na parketu. Mislim da smo u tome uspjeli, a ovo je za nas generalno odličan rezultat", rekao je Ivan Sršen, koji je nakon utakmice u ukrajinskom Zaporožju nastavio u sjajnoj formi.

PPD Zagreb ovom je pobjedom u ovoj utakmici zaradio nova 3 boda te s ukupno 15 bodova zasjeo na 1. mjesto SEHA Gazprom lige. Napomenimo da je ovo prvi poraz Vardara u dosadašnjem dijelu sezone u SEHA ligi.

Sljedeći susret za najbolje hrvatske rukometaše na rasporedu je 30. listopada, kada će u Sutinskim vrelima ugostiti rukometni klub Željezničar iz Niša.

Pročitajte više