Pralija plaćao igrače na ruke, oni mu vraćali dio za suce?!

USKOK tereti Nenada Praliju, bivšeg sportskog direktora RNK Split, da je tijekom natjecanja u nižim ligama igrače plaćao u gotovini na ruke, te da su mu oni vraćali dio novca koji je korišten kao mito za suce! Sve je stalo u tu konstrukciju. I zloporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju i davanje mita.

"Neven Šprajcer nema veze s Pralijinim uhićenjem"

> Pralija još mjesec dana u zatvoru, Pavasović - Visković: Odluka je pogrešna, žalit ćemo se

Knjigovotkinja utopila Praliju i tajnika RNK Split

Uskok temelji svoju inkriminaciju na iskazu bivše knjigovotkinje kluba Snježane Blažević, koja je nakon privođenja i ispitivanja puštena na slobodu. Protiv Pralije i bivšeg tajnika kluba Špira Barbarića određen je jednomjesečni istražni zatvor kako ne bi utjecali na čak 60 svjedoka koliko ih Uskok misli ispitati u ovom predmetu.

Pralija mito za suce ne priznaje!

Kako neslužbeno doznajemo, Pralija je priznao da su igrači plaćani na ruke, jer je klub bio u stečaju, a račun blokiran, no mito za suce ne priznaje.

Uskok bi, dakako, ako je ikako moguće želio čuti njegovo priznanje. Konačni cilj bi, pretpostavlja se, trebao zapravo biti predsjednik RNK Splita Slaven Žužul, kojeg je Mladen Bajić već odavna uzeo na zub.

Bajić računao na emocionalni moment, osumnjičio bivše i degradirane!

Tri postupka pokrenuta zbog posla s državnim tvrtkama u cestogradnji i brodogradnji zasad su u pravosudnom ćorsokaku i ne idu ni lako, ni jednostavno. Svakako ne tempom koji Bajić priželjkuje. Nema sumnje da bi glavni državni odvjetnik rado utrpao Žužula u postupak protiv RNK Split, no trenutno ima problem tehničke naravi. Žužul, naime, u inkriminiranom razdoblju još uvijek nije bio odgovorna osoba.

Ako je suditi po recentnim postupcima, čeka se da se nekome od osumnjičenika u ćeliji razveže jezik. 

Vrlo je indikativan Bajićev odabir osumnjičenih. Svo troje su, naime, bivši. Pralija je sam napustio mjesto sportskog direktora, Barbarić je od tajnika kluba degradiran na mjesto tajnika omladinskog pogona, dok je knjigovotkinja Blažević dobila otkaz. Evidentno se računalo na njihovu spremnost da kažu koju protiv Žužula.

Pročitajte više