Predsjednik Atalante želi zatvoriti La Curvu

IVAN RUGGERI, predsjednik Atalante, planira zatvoriti sektor stadiona na kojem utakmice njegovog kluba gledaju ekstremni navijači ultrasi.

Nakon što je nedjeljna utakmica između Atalante i Milana bila prekinuta nakon samo nekoliko minuta zbog nereda na La Curvi, sektoru na kojem se okupljaju nasilni navijači, Ruggeri je ostao rezigniran.

"Scene koje smo vidjeli u nedjelju u Bergamu ne želimo nikad gledati na nogometnim utakmicama. Želio bih istaknuti da je na toj utakmici bilo 24 tisuće gledatelja, i da se njih 20 tisuća okrenulo protiv onih na La Curvi. To je, ipak, nekakav znak. Bergamo to više ne može tolerirati. Bergamo je jedan od najjačih industrijskih gradova u Italiji i ne može trpjeti da 200 ili 300 vandala onemogućava odigravanje nogometne utakmice", rekao je Ruggeri, i dodao:

"Moj san je zatvoriti taj dio stadiona, i umjesto nasilnika, na utakmicama vidjeti obitelji i djecu. Ali, da bih to i ostvario, potrebna mi je pomoć policije! Bez njih ne mogu sam to postići", istaknuo je predsjednik Atalante.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više