Predsjednik Mesić primio jedriličare i AMK Buzet

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić primio je danas u posjet izaslanstva Hrvatskog jedriličarskog saveza i Automoto kluba Buzet, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Jedriličarsko izaslanstvo predvodio je predsjednik Saveza Goranko Fižulić. Govoreći o svojim aktivnostima u protekle dvije godine, jedriličari su naglasili da su u pojedinačnim i skupnim nastupima osvojili niz nagrada, po čemu je jedriličarstvo najtrofejniji sport u prošloj godini. Također, istaknuto je da je po broju osvojenih medalja u klasi ´optimist´, Hrvatska trenutno vodeća zemlja u svijetu.

Predsjednik Mesić naglasio je važnost ovog sporta u mediteranskoj zemlji kao što je Hrvatska, te im je zaželio mnogo uspjeha na Olimpijadi u Ateni. U izaslanstvu su bili i jedriličari koji su protekle godine osvajali odličja na brojnim natjecanjima - Ivan Kuret, Marin Mišura, Ivan Kljaković Gašpić, Karlo Krpeljević, Tonko Kuzmanić, Tonči Stipanović, Gea Barbić, Šime Fantela, Igor Marenić, Daniel Mihelić, Dario Kliba, Filip Matika, Stjepan Ćesić, Tina Mihelić, Bojan Ive, Petar Lošić, Krešimir Kunda te Nikša Ive.

Izaslanstvo AMK Buzet istaknulo je kako su ih dobri rezultati potaknuli da organiziraju brdske brzinske utrke, koje su s vremenom prerasle u manifestaciju ´Buzetski dani´. A u rujnu ove godine u Buzetu će se na stazi, na kojoj je naš proslavljeni automobilist Niko Pulić tri puta pobjeđivao, održati prvenstvo Europe u brdskim trkama, a pokrovitelj natjecanja je predsjednika Republike.

Pročitajte više