Predstavljen četvrti trener Rudeša u sezoni. Najavio je utakmicu s Dinamom

Foto: Robert Anic/PIXSELL

DINAMO i Rudeš u subotu u 17 sati na Maksimiru igraju utakmicu 18. kola SuperSport HNL-a. Posljednji klub hrvatskog prvenstva ove sezone vodili su Robert Prosinečki i Toni Golem, zatim Ivan Mijač kao privremeno rješenje, a četvrti stručnjak na klupi bit će Davor Mladina. Upravo je Mladina uveo Rudeš u HNL, ali nije produljio ugovor, pa je otišao. Njegov povratak potvrđen je u srijedu, dok je u petak održao prvu konferenciju za medije uoči susreta s Dinamom.

Direktor Čondrić: Nadamo se čudu jer sve što radimo oko kluba je zapravo čudo

"Predstavljamo našeg ne samo trenera, već i prijatelja, šefa struke i trenera. I uvijek kad se prijatelji sastaju, znak je da je i rastanak bio dobar. I da se tada napravio posao pa se i sada daje nova prilika. S jedne strane su klub i Uprava, a s druge trener i igrači. Jesmo na zadnjem mjestu ljestvice, ali ljudi u klubu su i dalje nasmijani jer prema svima ispunjavamo sve obveze.

Mi u Upravi vjerujemo da se situacija može promijeniti, odnosno da se možemo spasiti, a treneru Mladini dajemo u ruke momčad s 30 igrača, koja bi mogla ići u lagani remont. Nadamo se čudu jer sve što radimo oko kluba je zapravo čudo.

Od trenera želimo fanatizam, a od igrača da im Rudeš bude doručak, ručak i večera. I ako to napravimo, mislim da se možemo nadati nečemu", rekao je direktor Rudeša Stipe Čondrić, nakon kojega se obratio Mladina.

"Dinamo je favorit na papir

"Zahvaljujem se Upravi i klubu jer, eto, mogu tako reći, vratili su me nazad. Nadam se da ćemo izvući maksimum iz ove momčadi. Mislim da oni mogu više, pratio sam utakmice, vidio sam da su u nekim ogledima falile nijanse. Tako da mislim da ne moramo raditi neki veliki remont, ali nadam se da ćemo napraviti dodatnu selekciju, tj. da će biti i dolazaka i odlazaka i da ćemo ići još konkurentniji u nastavak prvenstva.

Sjećam se dana iz 2013., kada sam došao u Hrvatski dragovoljac i kada smo imali tri boda. Osvojili smo 21 bod i u zadnjem smo se kolu borili s Osijekom tko će koga izbaciti iz lige. Uvjeren sam da se može i da nisam bio u situaciji, kao recimo Sopić prošle godine, ne bih se prihvaćao ovog posla i da ne vidim ovdje svoju priču. Uvjeren sam da to mogu ponoviti", rekao je Mladina.

"Zna se tko je Dinamo. Dat ćemo svoj maksimum, i to mi je važno. Ja igračima kažem da mi nije važan početak utakmice nego kraj i krajnji rezultat. Nije mi važno tko počinje utakmicu nego tko završava. Idemo s velikim respektom, Dinamo je favorit na papiru, ali on to mora dokazati na terenu. A mi ćemo pokušati u tome ga spriječiti", dodao je Mladina.

Pročitajte više