Predstavljen novi izbornik ženske rukometne reprezentacije

NOVI izbornik ženske reprezentacije Vladimir Canjuga predstavio je plan i program aktivnosti do kraja godine.

"Najprije da kažem da mi je velika čast preuzeti žensku reprezentaciju i da to smatram korakom naprijed u svojoj trenerskoj karijeri. Iako sam dosad trenirao muške klubove i mlađe uzrasne kategorije muških reprezentacija, smatram da nema velike razlike u muškom i ženskom rukometu. No, ženski mi nije potpuno nepoznat, ja već 27 godina vodim žensku gimnazijsku ekipu u srednjoj školi u Ivancu gdje radim. Neće biti revolucionarnih promjena, nastavit ću gdje je kolega Zovko stao kao što je i on nastavio tamo gdje je stao kolega Šojat. Potpuno se posvećujem radu sa ženskom reprezentacijom, neću paralelno trenirati niti jedan klub i to smatram prednošću. Imam dovoljno vremena pogledati mogućnosti svih djevojaka, puno ću putovati, svaki vikend ću posvetiti utakmicama u kojima igraju reprezentativke i mislim da možemo na Europskom prvenstvu odigrati značajnu ulogu. Iako, dugoročni cilj je nastup na OI 2012. u Londonu. A ako u međuvremenu bude koja medalja na velikim natjecanjima koja nećemo propuštati, tim bolje", rekao je izbornik Vladimir Canjuga.

Hrvatska se okuplja već u ponedjeljak u Koprivnici gdje će trenirati do srijede kada odlazi u Nyiregyhazu kako bi nastupila na Pannon cupu. Osim naše reprezentacije i domaćina Mađarske, na turniru još igraju Srbija i Turska, a sva tri nastupa naših djevojaka moći ćete vidjeti na kanalu Sportklub.

"Nakon toga, novo okupljanje bit će krajem rujna u Osijeku kada ćemo organizirati Croatia Cup na kojem će nastupiti Hrvatska A i B te Slovenija i Srbija. Potom ćemo ući u završnu fazu priprema tijekom koje je planiran nastup na Trofeju Bercy u Francuskoj, te pripeme i nastup na Europskom prvenstvu u Danskoj i Norveškoj u prosincu ove godine", rekao je direktor ženskih reprezentacija Ratko Balenović.

Reprezentativka Aneta Peraica dodala je kako se raduje svakom okupljanju reprezentacije:

"Na nama djevojkama je da maksimalno podržimo novog izbornika i svojim dobrim igrama mu stvorimo slatke brige oko izbora igračica. Mislim da su sve djevojke odlično raspoložene i da jedva čekaju nova reprezentativna okupljanja jer je atmosfera u reprezentaciji sjajna. Nadam se da ćemo imati i malo sreće kako bismo konačno ostvarile jedan odličan rezultat."

Pročitajte više