Premijer Račan primio hrvatske specijalne olimpijce

"SRDAČNO vam čestitam na dobru predstavljanju naše domovine Hrvatske u Irskoj, a posebno zahvaljujem vašim trenerima i voditeljima na hrabrosti, entuzijazmu i plemenitosti", rekao je danas primajući izaslanstvo Specijalne olimpijade Hrvatske predsjednik Vlade Ivica Račan.

Specijalni olimpijci su na 5. svjetskim igrama specijalne olimpijade od 21. do 29. lipnja u Dublinu osvojili 15 zlatnih, osam srebrnih i pet brončanih medalja.

Na Igrama u Dublinu nastupilo je 3500 športaša s teškoćama u mentalnom razvoju iz 160 država, među kojima i 27 hrvatskih specijalnih olimpijaca-atleta, koji su se natjecali u atletici, bowlingu, boćanju, biciklizmu, gimnastici, kuglanju, plivanju i združenom nogometu.

U ekipnim športovima najuspješniji su boćari, najuspješnija natjecateljica je Marica Dukić, koja je u bowlingu osvojila tri zlatna odličja, a najuspješniji predstavnik, s čak sedam odličja, bio je gimnastičar Igor Cuculić.

Predsjednica Specijalne olimpijade Hrvatske Verica Haraminčić zahvalila je premijeru Račanu i njegovoj supruzi Dijani Pleštini na potpori specijalnim olimpijcima i darovala im sliku grada Greystonea, domaćina hrvatske ekipe za boravka u Irskoj.

Na prijamu su osim Račana i njegove supruge bio potpredsjednik Vlade Ante Simonić, ministrica bez lisnice Gordana Sobol, doministar rada i socijalne skrbi Božidar Žaja i doministar prosvjete i športa Stjepan Puhak.

(Hina) ad ad

Pročitajte više