Priča o ledenom Fincu: Imao zabavu 16 dana, pijan glumio Maradonu i ozlijedio se

Foto: Getty Images / Guliver Image

OD RANIJE je poznato da Kimi Raikkonen nakon pet godina na kraju sezone odlazi iz Ferrarija. Legendarni 39-godišnji Finac osvojio je jedan naslov prvaka, i to 2007. godine, što je posljednji Ferrarijev trofej u Formuli 1 u konkurenciji vozača.

Iceman je jučer proslavio 39. rođendan, a sljedeće će sezone i dalje voziti, samo za Sauber, s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor. O njemu je njegov sunarodnjak Kari Hotakainen napisao knjigu, a Raikkonen mu je pomogao i otkrio neke nepoznate detalje iz svoje karijere i života.

Njegov nadimak Iceman nastao je još u vrijeme dok je vozio za McLaren.

"Njegov šef iz McLarena Ron Dennis je zaslužan za to. On je, kada je Kimi došao iz Saubera u McLaren, rekao da riječ Iceman definira njegov profesionalni identitet jer dolazi iz hladne klime, vozi brzo, a govori malo. Osim toga, sunčane naočale ne nosi jedino kad se tušira", napisao je Hotakainen.

Iako na prvi pogled hladan, Raikkonen je netko tko je jako volio zabavu prije nego što se oženio za Minnu-Mari Virtanen i s njom dobio dvoje djece. Svojevremeno su ga paparazzi uhvatili kako ispija alkohol s društvom, a na tulumu 2011. koji je princ Bahreina organizirao nakon utrke Kimi je pod utjecajem alkohola želio imitirati Diega Maradonu, a onda je ozlijedio gležanj i propustio testiranje s Lotusom.

"Jednom je otišao kući u Helsinki na proslavu 1. svibnja gdje je uz karaoke pio vino iz svijećnjaka. Zabava je trajala 16 dana, sve dok se nije morao zaputiti u Španjolsku na utrku", otkriva knjiga o njemu.

Također, Finac ne voli mobilne telefone, ali obožava spavati. A svojevremeno je popravio i WC u Ferrarijevom autobusu. 

"Otišao je pitati osoblje za alat, vidio je da je to sličan sustav kakav postoji na njegovom brodu i primio se posla. Radnici koji su zaduženi za popravak su samo stajali i gledali dok Kimi nije riješio stvar."

No danas je Kimi obiteljski čovjek i vrijeme više ne provodi po tulumima, nego sa suprugom i djecom. Ipak, ni to ga još uvijek nije odvojilo od Formule 1 u kojoj ćemo ga gledati i sljedeće sezone, na radost svih ljubitelja automoto sporta. 

Pročitajte više