TRANSFERI

Prije deset godina 80 milijuna funti koštao je Ronaldo. Danas Harry Maguire

Foto: Gulliver / Getty Images

RAT MANCHESTERA za Harryja Maguirea, 26-godišnjeg i 1,94 metra visokog  stopera Leicestera i reprezentacije Engleske, doveo je do toga da Maguire ruši rekord Virgila van Dijka od 75 milijuna funti i postaje najskuplji branič u povijesti. 

Engleski mediji javljaju da je u gradskom derbiju na tržištu pobjedu odnio United, koji će to zadovoljstvo platiti 60 milijuna funti odštete fiksno i još 20 milijuna funti kroz bonuse.

Give Me Sport tim povodom ukazujući na bezumno razbacivanje milijunima u vrhunskom nogometom podsjeća da je prije deset godina jednak iznos Real platio Unitedu za Cristiana Ronalda, koji je i tada i sada bio jedan od dvaju najboljih igrača svijeta. Maguire je pak tek solidan stoper. 

Dakako, treba u obzir uzeti u inflaciju i napomenuti da 80 milijuna funti nije vrijedilo isto prije deset godina i danas. Ali ako preračunavamo u eure, navedeni iznos prije deset godina vrijedio je 94, a sada vrijedi 89 milijuna eura.

Leicesteru će se tako višestruko isplatiti 19 milijuna eura, koliko je za Maguirea platio Hullu prije dvije godine.

Maguire je u karijeri odigrao tek tri sezone kao prvotimac u Premier League, ali je već tijekom prve sezone u Leicesteru (2017./2018.) postao nezamjenjiv u klubu, a ubrzo zatim i u reprezentaciji Engleske.

Za nju je sakupio 20 nastupa. Odigrao je sve utakmice na SP-u prošlog ljeta, na kojem je Engleska osvojila četvrto mjesto. Tada se očekivao njegov transfer u Manchester United jer ga je Mourinho jako želio, ali Leicester ga je uspio zadržati.

Ovog ljeta pak to neće biti moguće jer United daje samo za njega "tri milijuna funti više nego što je Liverpool potrošio na cijelu obranu s kojom je uzeo Ligu prvaka". 

Pročitajte više