Priveden još jedan sudionik napada u Dugopolju

ISTRAŽNOM sucu Županijskog suda u Splitu priveden je danas 24-godišnji M.P., sa splitskog područja, zbog osnovane sumnje da je organizirao i sudjelovao u napadu u Dugopolju 6. prosinca kada je nakon utakmice Hajduk - Dinamo napadnuto pet osoba u automobilu zagrebačkih registracijskih oznaka koji je pritom i zapaljen, izvjestila je PU splitsko-dalmatinska.

Protiv njega je podnesena kaznena prijava za sudjelovanje u skupini koja je počinila kažnjivo djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Kriminalistička obrada se nastavlja kako bi se došlo i do ostalih sudionika tog napada, kazala je glasnogovornica PU Tina Disopra, ne želeći komentirati novinske napise kako policija traga i za jednim od vođa splitske Torcide (Velimirom Ronkulinom) koji je, navodno, u bijegu.

Policija je prije dva dana istražnom sucu privela četiri osobe zbog osnovane sumnje da su sudjelovale u divljaštvu kod Dugopolja. Protiv 23-godišnjeg Jakova Vlastelice podnesena je kaznena prijava za pokušaj ubojstva i sudjelovanje u skupini koja je počinila kažnjivo djelo i zadržan je u jednomjesečnom pritvoru. Ostala trojica prijavljena su za sudjelovanje u skupini koja je počinila to kažnjivo djelo i pušteni su da se brane sa slobode.

Pročitajte više