Pročitajte prve reakcije nakon ždrijeba osmine finala Lige prvaka

Foto: Screenshot (UEFA.com)

ZAVRŠEN je ždrijeb osmine finala Lige prvaka, a parovi nokaut faze su Schalke i Manchester City, Atletico Madrid i Juventus, Manchester United i PSG, Tottenham i Borrusia Dortmund, Lyon i Barcelona, Roma i Porto, Ajax i Real Madrid te Liverpool protiv Bayerna.

Pročitajte prve reakcije nekih od trenera i igrača klubova koji će se u veljači boriti za ulazak u četvrtfinale.

Uživo

13:09 Bayern Nike Kovača igrat će protiv jednog od najjačih mogućih protivnika u osmini finala, engleskog Liverpoola. Sportski direktor Bavaraca, Hasan Salihamidžić, raduje se ovom izazovu, iako Bayern ne igra ni blizu svojim mogućnostima ove sezone.

"Jako tvrd orah. Liverpool je jako vruća momčad trenutno, drže vrh Premier lige. Igraju dobar nogomet, na visokoj razini što se tiče fizičkog aspekta igre. Radujemo se igrati na Anfieldu. Ovo su izazovi koje morate svladati u svojoj karijeri", tvrdi Salihamidžić.

13:00 Možda i najbolja ekipa Ajaxa u ovom desetljeću izvukla je teškog protivnika, branitelja naslova, Real Madrid, ali Real koji ove sezone ne igra najbolji nogomet. Ta činjenica vjerojatno daje samopouzdanje braniču Nizozemaca, Daleyju Blindu.

"Težak ždrijeb, ali u isto vrijeme prekrasan. Moramo se skupiti, ali mislim da imamo šanse. Moramo igrati hrabro i vjerovati u svoju kvalitetu", kaže Blind.

12:52 Clemente Villaverde, sportski direktor Atletico Madrida, rekao je kako u Ligi prvaka morate pobijediti najbolje kako bi stigli do finala, a ekipa Juventusa svakako je jedna od njih. Atletico je prvi puta otkada ih vodi Diego Simeone prošao u osminu finala Lige prvaka kao drugoplasirana ekipa skupine.

"Znali smo da su sve ekipe iz prvog pota, ali ako želite do finala, morate igrati protiv najboljih, a Juventus je sigurno jedna od takvih momčadi. Dominiraju u Italiji, bit će teško, ali vidjet ćemo kako će obje ekipe izgledati u veljači. Ne mislimo o Cristianu Ronaldu, on je samo još jedan igrač u sjajnoj ekipi, ali i mi imamo svojih oružja."

12:44 Roma je izvukla Porto u osmini finala, a iako su im prijetili puno ozbiljniji protivnici, direktor kluba Francesco Totti upozorava kako nema mjesta podcjenjivanju.

"Imali smo sreće s obzirom koje smo sve ekipe mogli izvući, ali ne smijemo podcijeniti Porto. Jako su dobra momčad te su igrali odlično u grupi. Sada prolazimo kroz težak period, ali imamo dovoljno da se do veljače vratimo u pravu formu. Puno stvari se do tada može promijeniti."

12:41 Jedan od zanimljivih parova je onaj Tottenhama i Borussije Dortmund. Hans-Joachim Watzke, CEO Dortmunda, kaže kako su šanse 50-50.

"Vrlo jak protivnik. Šanse su 50-50, ali naš cilj je proći u četvrtfinale", tvrdi Watzke.

12:39 Trener Lyona, Bruno Genesio, shvaća kako je njegova ekipa veliki autsajder u dvobojima protiv moćne Barcelone.

"Barcelona je jedan od najtežih mogućih protivnika. Dat ćemo sve od sebe. Bit će to dvije sjajne utakmice", kaže Genesio.

12:33 Direktor Juventusa, legendarni Pavel Nedved, očekuje dvije utakmice s malo golova u dvobojima protiv Atletico Madrida. 

"Imamo jaku momčad, samouvjereni smo. Atletico je balansirana ekipa, teško je igrati protiv njih. Odlično se brane, a naprijed Costa i Griezmann uvijek rade probleme. Očekujem dvije teške utakmice s malo golova", rekao je Nedved.

 

Pročitajte više