Prosinečki upisao prvu pobjedu na klupi BiH

Foto: Vassil Donev/EPA

LEGENDARNI hrvatski nogometaš, Rober Prosinečki, upisao je prvu pobjedu otkako je preuzeo klupu reprezentacije BiH. Džeko i društvo slavili su u prijateljskom susretu na gostovanju kod Bugarske 1:0. Strijelac za pobjedu Zmajeva bio je Kodro u 20. minuti utakmice.

Prosinečki je od prve minute na teren poslao Šehića, Memiševića, Bičakčića, Zukanovića, Kolašinca, Sarića, Bešića, Pjanića, Kodru, Duljevića i Džeku.
 
BiH je zasluženo slavila, a svakako treba napomenuti da je Bugarska utakmicu završila s deset igrača, drugi žuti karton, dvije minute prije kraja, dobio je Raynov.




 
"Prvo poluvrijeme smo igrali dobro i mogu biti zadovoljan. Ipak, nedostaje nam uigranosti. Dobro je pobijediti radi samopouzdanja i mislim da ćemo biti sve bolji. Rotirali smo igrače. U jednom periodu smo dobro igrali, a Bugarima smo vlastitim greškama pružali šanse za pogodak. Bilo je perioda gdje smo uvezali nekoliko paseva i stvarali smo opasnost. Držali smo loptu i odmah smo bili opasni", rekao je Prosinečki.
 
Utakmica protiv Bugarske bila je Prosinečkom treća na klupi BiH, do sada je upisao po jedan poraz, remi i pobjedu.
 
Za četiri dana BiH igra protiv Senegala, također prijateljsku utakmicu.
 
"Kodro je bio dobar i to ne samo zbog gola. Borio se, baš kao i Duljević. Bešiću nedostaju utakmice. Memišević prvi put igra na boku i moramo to imati na umu. Ima dosta posla i moramo se poboljšati. Zadovoljan sam sredinom u prvom poluvremenu, a individualnih grešaka je bilo. Sada moramo razmišljati o Senegalu, a u tom susretu dobit će šansu i drugi igrači. Pobijedili smo dobru reprezentaciju i moramo biti zadovoljni", poručio je Prosinečki.


 

Pročitajte više